Monika Hanigovská Rôzne

Správy, na ktoré sa klikalo najviac: Prehľad najčítanejších článkov z Trnavy a okolia

Týždeň opäť rýchlo ubehol a s ním aj množstvo správ. Prinášame vám päťku najčítanejších.

Ilustračný obrázok k článku Správy, na ktoré sa klikalo najviac: Prehľad najčítanejších článkov z Trnavy a okolia
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Maxisnehuliak v Paderovciach

V Paderovciach (miestna časť Jaslovských Bohuníc) sa partia chlapov zišla v sobotu aby spojila užitočné s kreatívnym. Vyhrnuli si spoločne rukávy a poodhŕňali snehovú prikrývku z okolia chodníkov, dvorov a iných častí tamojšej obci.Nahromadenú snehovú masu využili na stavbu nadrozmerného snehuliaka, ktorý púta pozornosť už z pomerne veľkej diaľky. Vysoký obor dokáže prilákať aj motoristov prechádzajúcich obcou na krátku zastávku, či spoločnú fotku.

Divadlo Jána Palárika ožilo farbami

Jeho nová podoba lákala na svetelnú šou. Zriaďovateľ počas slávnostného odhalenia predstavil aj ďalšie plány obnovy trnavského kultúrneho stánku. Vychutnajte si ešte raz jeho slávnostné odhalenie v priloženom videu a na fotkách.

Dvojica študentov doslovne zahviezdila

Robia dobré meno Slovensku aj kraju. Slovenskí reprezentanti Janka Švrčková a Dejan Prokop na 12. medzinárodnej olympiáde z astronómie a astrofyziky v čínskom Pekingu siahli na prvé priečky najlepších. Seničanka Janka Švrčková si vybojovala zlatú medailu, keď svoje zadanie počas olympiády zvládla na 91 percent. Dejan Prokop z Galanty si odniesol bronzovú medailu.

Tančiareň sa opäť otvára

Mesto Trnava dalo aj v roku 2019 zelenú projektu s názvom Tančiareň pre seniorov z Programu aktívneho starnutia. Zábava sa uskutoční v priestoroch spoločenskej sály Trnavský dvor na Zelenečskej ulici. Pozrite si termíny.

Molpír je smolenickým ťahákom

Na Molpír vedie zo Smoleníc pomerne jednoduchá a nie dlhá cesta, začínajúca pri miestnom kostole. Vyjsť na hradisko sa oplatí. Aj tomu, kto sa nezaujíma o dejiny, poskytne nevšedný zážitok – na kopci sa mu otvorí krásny výhľad na Malé Karpaty s perlou smolenického zámku. Pozrite si lákavú lokalitu na videu a fotografiách.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM