Dominika Handzušová Krimi

Stovky nehôd v kraji za prvý štvrťrok: Tragédie sa nevyhýbali ani našim cestám

Za prvé tri mesiace roku 2015 zaznamenala polícia v Trnavskom kraji 257 dopravných nehôd. V porovnaní s predchádzajúcim rokom to je o dve menej. Pozrite si podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Stovky nehôd v kraji za prvý štvrťrok: Tragédie sa nevyhýbali ani našim cestám
Zdroj: Dnes24.sk

Na cestách v našom kraji prišlo v prvom štvrťroku 2015 o život podľa políce 5 ľudí. Je to o 3 menej ako vlani. Ťažko sa zranilo 19 osôb a ľahko 96.

Asistoval alkohol

„Pri 34 dopravných nehodách polícia zistila u vodičov požitie alkoholu. Je to o 8 prípadov menej ako v prvom štvrťroku minulého roka, napriek tomu vychádza, že každá 7. až 8. nehoda bola spôsobená pod vplyvom alkoholu,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Martina Kredatusová.

Najviac nehôd s asistenciou alkoholu bolo podľa nej zistených v okrese Trnava (11), Galanta a Piešťany (6). V Hlohovci takú nehodu nezaznamenali žiadnu.

Hlavnými príčinami dopravných nehôd bolo porušenie povinnosti vodiča, nedovolená rýchlosť a nesprávne otáčanie a cúvanie. Z hľadiska miesta sa viac ako 60 % nehôd stalo v obci.

„Spomedzi okresov v Trnavskom kraji sa celkovo najviac dopravných nehôd stalo v Trnave (76). Žiadna však nemala smrteľné následky. Najmenej sa ich stalo v Hlohovci (20), tu ale bola jedna tragická,“ dodala hovorkyňa.

Reflexné prvky pomáhajú

Väčšinu nehôd zavinili vodiči motorových vozidiel, chodci ich spôsobili desať a cyklisti štyri. Pri každej ôsmej až deviatej nehode bol účastníkom chodec. V tomto prípade ide o nárast v počte chodcov ako účastníkov dopravných nehôd o štyri prípady. „Polícia preto apeluje na chodcov, aby nezabúdali na reflexné prvky a boli dostatočne viditeľní. Do ulíc vybieha čoraz viac korčuliarov, ktorí by si mali uvedomiť, že sa na nich vzťahujú tie isté pravidlá ako na chodcov,“ upozorňuje Kredatusová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM