Správy

STOVKY traktorov aj blokáda ciest: Farmári protestovali po celom Trnavskom kraji, FOTO

Farmári dočasne zablokovali viaceré cesty v mestách v Trnavskom kraji. Podľa polície bol priebeh protestu poľnohospodárov bezkonfliktný.

Ilustračný obrázok k článku STOVKY traktorov aj blokáda ciest: Farmári protestovali po celom Trnavskom kraji, FOTO
9
Galéria

Polícia počas štvrtkového protestu poľnohospodárov v Trnavskom kraji neznamenala žiadne narušenie verejného poriadku ani porušenie predpisov v doprave. Protesty sa konali v Trnave, Galante, Dunajskej Strede, Senici a na hraničnom priechode s Českou republikou (ČR) Holíč – Hodonín. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Na hraničnom priechode policajti v spolupráci s políciou ČR a hliadkou mestskej polície riadili a usmerňovali dopravu. „Počas blokácie tohto priechodu mohli vodiči využiť hraničný priechod Skalica – Sudoměřice, ktorý bol po celý čas pre vodičov otvorený a bez obmedzení,“ uviedla hovorkyňa.

Prečítajte si tiež

Usmerňovali dopravu

Doplnila, že na uzatvorenie jednotlivých križovatiek a odklon dopravy nasadili v miestach protestov viacero hliadok dopravnej a poriadkovej polície, v meste Trnava aj antikonfliktný tím.

„Policajné hliadky usmerňovali, riadili dopravu a snažili sa byť vodičom nápomocné. Krátko pred 12.00 h boli blokácie križovatiek a miest zo strany farmárov v prevažnej miere ukončené,“ uviedla Linkešová.

Blokáda ciest

V Trnave sa zúčastnilo protestu regionálnej poľnohospodárskej a potravinárskej komory zhruba 150 traktorov zo širšieho okolia. Na viac ako hodinu zablokovali jednu z hlavných križovatiek mesta Hlboká – Bučianska – Rybníková – Špačinská a tiež parkovisko pri športovej hale.

V Galante traktory približne v rovnakom počte stáli na hlavnej ulici, pred radnicou protestujúcich príhovorom podporil aj primátor mesta Peter Kolek.

Na priechode Holíč – Hodonín sa stretli farmári zo Slovenska a Česka a priviezli okolo 250 traktorov. Podporiť ich prišli aj poľnohospodári z Maďarska a Poľska.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Protest farmárov v Trnavskom kraji, 22. februára 2024
9
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM