Monika Hanigovská Kultúra

Strašidelný aj poučný október v Trnave a okolí: Duchovia na zámkoch aj známa bosorka

V októbri okrem spomínania na zosnulých môžeme zažiť aj mnohé zaujímavé akcie. Pozrite sa, čo všetko ponúkajú najbližšie dni.

Ilustračný obrázok k článku Strašidelný aj poučný október v Trnave a okolí: Duchovia na zámkoch aj známa bosorka
Zdroj: TASR

Duchovia poučia

21. októbra od 16.00 do 20.00, Vlastivedné múzeum v Galante

Keď nastane temná noc, v múzeu sa oživí tajomná moc. Duchovia ožijú, skutočné príbehy prinesú – práve takýmito slovami ohlasuje vlastivedné múzeum v Galante akciu, ktorá podľa slov organizátorov ešte v ich múzeu nebola. Nechajte sa zlákať programom s názvom Duchovia v múzeu. Vlastivedné múzeum ponúkne v sobotu podľa slov organizátora tajomnú atmosféru, pričom jediným zdrojom svetla budú lampáše a sviečky. Časť bohatej histórie a život v minulosti nám prezradia duchovia našich predkov. Podľa slov organizátorov je cieľom akcie poskytnúť iný pohľad na uctenie si pamiatky zosnulých, ktorí zanechali kultúrne hodnoty a dotvárali dejiny nášho regiónu.

Ružindolská bosorka

21. októbra od 14.00 do 21:00, kopec pri cintoríne, Ružindol

Nechajte sa vtiahnuť do dávno stredovekého príbehu, ktorý sa spája s naším mestom. Ako uvádza trnavská radnica na svojom webe, prostredníctvom troch hraných scén sa budú môcť návštevníci dozvedieť, na základe čoho boli bosorky obviňované, ako prebiehali spory a súd, a ako vyzerala pomsta bosoriek.

Ozdob si svoju tekvičku na Halloween

23. – 27. októbra, Mestské kultúrne centrum – detské oddelenie, Hlohovec

Šikovné tvorivé detské rúčky si onedlho taktiež prídu na svoje. Mestské kultúrne centrum v neďalekom Hlohovci pripravilo pre detúrence počas nasledujúceho týždňa tvorivú akciu s názvom Ozdob si svoju tekvičku na Halloween.

Strašidlá na Holíčskom zámku

24. –26. október, Holíčsky zámok

Mesto Holíč pozýva všetkých malých ale aj veľkých milovníkov strašidiel a duchov na akciu s názvom Strašidlá na Holíčskom zámku. Strašidelné prehliadky pre tzv. bojkov budú sprístupnené 24. – 26. októbra, vždy od 16.00 do 19.00 hodiny. Strašidelné prehliadky pre odvážnych budú sprístupnené 27. októbra od 16.00 do 22.00 hodiny.

Strašenie aj rôzne aktivity na zámku

28.- 29. október, Smolenický zámok, Smolenice

Na svoje si prídu opäť deti ale aj dospelí. Na Smolenickom zámku sa bude taktiež strašiť. Akcia s názvom Strašidlá na Smolenickom zámku prinesie podľa slov organizátora strašenie ale aj maľovanie na tvár, lukostreľbu a iné sprievodné atrakcie. Organizátor odporúča účasť detí od 6 rokov. Podujatie Strašidlá na Smolenickom zámku sa uskutoční v dňoch 28. októbra od 11:00 do 22:00 hod. a 29. októbra od 10:00 do 19:00 hod.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM