Správy

Študenti využijú novinku: Dopravná škola získala simulátor železničnej prevádzky

Študenti Strednej priemyselnej školy dopravnej (SPŠD) v Trnave dostali do užívania nový simulátor zabezpečovacích zariadení a železničnej premávky.

Ilustračný obrázok k článku Študenti využijú novinku: Dopravná škola získala simulátor železničnej prevádzky
10
Galéria

Zariadenie v hodnote 130 000 eur poskytli škole Železnice Slovenskej republiky (ŽSR).

„Naši žiaci sa od pondelka môžu pripravovať na svoje budúce povolanie prostredníctvom simulátora, ktorý ich pripraví na nepredvídateľné situácie, čo môžu nastať pri riadení vlakovej dopravy. Doteraz túto možnosť nemali,“ uviedol Jozef Viskupič, predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), ktorý je zriaďovateľom ško­ly.

Ocenil takúto formu spolupráce, ktorá môže ovplyvniť mladých ľudí pri rozhodovaní sa o ich budúcom povolaní. Simulátor je určený pre praktickú výučbu riadenia dopravy v stanici a stavania vlakových a posunových ciest.

Tieto činnosti nie je v bežnej živej prevádzke možné so žiakmi nacvičovať prakticky.

SPŠD už dlhší čas disponuje školiacim strediskom trnavskej automobilky PSA Peugeot Citroën, ktoré slúži na výučbu žiakov a zároveň školí zamestnancov podniku na získanie certifikátu znalosti kresliacich programov.

Škola má tiež medzinárodný certifikát špecialistu počítačových sietí a ponúka akreditované rekvalifikačné kurzy pre dospelých. Od roku 2018 je aj Centrom odborného vzdelávania pre dopravu, pošty a telekomunikácie.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Študenti získali nový vlakový simulátor
10
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM