Monika Hanigovská Rôzne

FOTO a VIDEO: V Trnave na seba strhol pozornosť naozaj nádherný vlak

Na trnavskej železničnej stanici na seba okamžite upútal pozornosť malých i veľkých. Dorazil k nám naozaj krásny vlak, aký sa už len tak nevidí.

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: V Trnave na seba strhol pozornosť naozaj nádherný vlak
17
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Na trnavskej železničnej stanici bolo v sobotu o zážitok postarané. Malí aj veľkí Trnavčania, ale aj zvedavci žijúci mimo nášho mesta, očakávali príjazd nádherného parného vlaku. A veru sa aj dočkali. Vlak ťahaný parným rušňom Albatros dorazil do nášho mesta v plnej kráse za zvukového sprievodu a aj pary pár minút po jedenástej hodine doobeda.

Video: Monika Hanigovská / Zdroj: YouTube.com

Mimoriadna železničná udalosť „Mikulášska jazda s Albatrosom“ potiahla potom výletníkov do malebných Smoleníc, kde organizátori tohto projektu (ALBATROS klub v spolupráci s obcou Smolenice), pripravili pre ľudí zaujímavý program. Mnohí si však prišli vychutnať samotný príchod parného vlaku na našu železničnú stanicu.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Prilákal rôznych ľudí

V plnej kráse si ho prišli pozrieť rodičia s deťmi, nadšenci týchto strojov, ale aj okoloidúci ľudia čakajúci na svoj spoj. „Pre istotu sme prišli o dvadsať minút skôr, aby sme mali dobrý výhľad. Deti sa neskutočne tešili, taký vláčik videli len v dokumentárnych filmoch,“ povedala nám mladá trnavská rodinka.

Rušeň Albatros prilákal aj skutočných nadšencov parných skvostov. „Už dlhé roky ma fascinujú staré vlaky. Doma si vyrábam makety. Modelárstvu prepadol aj syn, ktorý je tu so mnou. Teraz je niekde vpredu a čaká na príchod, aby to dobre natočil,“ prezradil nám Peter z Piešťan.

Niektorí si vlak vychutnali aj priamo vo vozni. „Ideme s deťmi s vláčikom do Smoleníc. Pozrieme si hrad, múzeum, povozíme sa na vianočnom voze. Deti sa však najviac tešia aj tak na príchod Albatrosa a potom na tú cestu,“ jedným dychom dodal Trnavčan Martin.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Jazdilo sa pre dobrú vec

Takýchto Albatrosov vyrobených v päťdesiatych rokoch minulého storočia je podľa Milana Krchu, jedeného z organizátorov tejto akcie, už len pätnásť kusov. Pojazdný je už len tento jeden kus, ktorý mohli obdivovať Trnavčania aj na našej stanici. „Jediná funkčná je už len táto naša 104. Môžete si prezrieť napríklad aj ďalší kúsok 106 v Technickom múzeu v Prahe, kde je vystavený, ale je nefunkčný,“ ozrejmil pre spravodajský portál Trnava 24.

„Mikulášska jazda s Albatrosom“ spríjemnila sobotné doobedie nielen zvedavcom a výletníkom, ale zapojila cestujúcich aj k zachovaniu tejto mašinky. „Teraz pôjde na generálnu opravu do Bratislavy. Bude to trvať šesť mesiacov a bude to robiť nejaká špecializovaná česká firma. Musí sa to rozobrať, bude sa musieť niečo aj meniť, opravovať. Vlastne táto akcia podporuje celkovo zaplatenie tejto opravy,“ povedal nám na záver Milan Krcha.

V OBRAZOCH: Do Trnavy zavítal vlak, aký sa už len tak nevidí
17
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM