Dominika Handzušová Kultúra

Tajuplný príbeh ambiciózneho vedca: Vitajte vo Frankensteinovom laboratóriu

Divadelno-šermiarska skupina Exulis prichádza na hrad Červený Kameň s ďalšou novinkou z radu nočných prehliadok, divadelnou adaptáciou románu Frankenstein. Pred zrakmi návštevníkov sa tak odkrýva tajomný príbeh o snahe človeka ovládnuť silu prírody.

Ilustračný obrázok k článku Tajuplný príbeh ambiciózneho vedca: Vitajte vo Frankensteinovom laboratóriu
Zdroj: Dnes24.sk

Na hrad Červený Kameň prichádza doktor Frankenstein. Ukrytý pred zrakom verejnosti sa tu pokúsi o niečo nemožné. Ovládnuť silu prírody a zvíťaziť nad smrťou.

Divadelnú adaptáciu dobrodružného príbehu Frankenstein z pera Mary Shelleyovej môžete prežiť počas nočných prehliadok 21. a 22. augusta. Prehliadky začínajú každú celú hodinu od 19:00 hod. do 23:00 hod.

„Mladý vedec Viktor Frankenstein sa snaží dosiahnuť jediný cieľ a tým je poraziť samotnú smrť. Počas svojho vedeckého experimentu sa mu však podarí stvoriť niečo, čo je nad jeho sily, monštrum obdarené nadľudskou silou a mysľou génia,“ priblížil dej známeho príbehu kultúrno-propagačný manažér Červeného Kameňa Ľuboš Haršány.

Podarí sa Frankensteinovi ochrániť nielen seba, ale aj svoju rodinu pred zlom, ktoré sám stvoril? Všetky otázky budú zodpovedané počas večerného predstavenia. „Predstavenie je vhodné pre návštevníkov každého veku, ktorí sa radi boja,“ pozýva na nočné prehliadky Haršány.

Mohlo by vás zaujímať:
Na Hrade sú vystavené Da Vinciho lietajúce stroje: Vyskúšajte si ich na vlastnej koži
Radnicu zahalia Hodvábne sny: Pozrite si výstavu Adely Melišekovej Dojčanovej

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM