Správy

Testovanie v trnavskej automobilke: Odbery robia priamo v podniku, FOTO a VIDEO

Od skorého rána sa nechávajú otestovať aj zamestnanci trnavskej automobilky. Na odbery môžu ísť priamo v podniku.

Ilustračný obrázok k článku Testovanie v trnavskej automobilke: Odbery robia priamo v podniku, FOTO a VIDEO
9
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Vo svojom závode v Trnave testuje spoločnosť PSA Groupe svojich zamestnancov počas celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 priamo v priestoroch podniku. Informoval o tom hovorca spoločnosti Peter Švec.

Začali skôr

„Zatiaľ je priebeh testovania povzbudivý. Na začiatku tu stálo približne 100 ľudí, ale tých sme rýchlo vybavili. Treba povedať, že sme otvorili o niečo skôr, ako bolo plánované. Zatiaľ nemáme problém, k dispozícii máme osem sestier. V zásade sa striedajú štyri sestry dopoludnia a štyri popoludní,“ uviedol Švec.

Technicky sú v spoločnosti schopní otestovať 700 až 800 ľudí denne.

„Po prvých skúsenostiach sa ukazuje, že to bude aj viac. V pôvodných prepočtoch sme používali informácie, ktoré sme mali z minulotýždňového testovania na Orave. Ale ak všetko dobre pôjde, otestujeme minimálne 1500 až 1600 zamestnan­cov,“ informoval hovorca spoločnosti.

Počet pozitívne testovaných

V spoločnosti počítajú s testovaním iba cez víkend. „Počas týždňa sa testovať nedá, keďže aj pre štatistiky sa to má v nedeľu (1. 11.) uzatvoriť. Druhým problémom by bola disponibilita zdravotníkov, keďže zdravotný personál, ktorý tu máme, je cez týždeň v práci,“ doplnil hovorca spoločnosti.

Testuje sa v zdravotnom stredisku spoločnosti. „Nič sme nemuseli špeciálne upravovať. Chceme si byť istí zdravotným stavom zamestnancov a potvrdiť si, že opatrenia, ktoré v podniku robíme, prinášajú výsledok. Verím, že počet pozitívnych bude blízky nule. Za prvé dve hodiny nemáme hláseného ani jedného pozitívneho,“ doplnil Švec.

Prísne štandardy

Podľa jeho slov sú náklady na testovanie investíciou spoločnosti. „Takisto zdravotný personál financuje naša firma. My sme chceli pomôcť zamestnancom a zároveň odľahčiť odberné miesta v mestách a obciach. Naše štandardy boli prísnejšie, ako zavádza štát, a my sme ich prijali už na konci februára. Chcem zdôrazniť, že sme ani počas letných mesiacov nezľavili z opatrení a drvivá väčšina platila aj počas leta. Výsledok je, že sa nám darí držať šírenie nového koronavírusu pod kontrolou,“ uviedol hovorca spoločnosti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM