
TIP gazdinkám: Neviete čím potešiť rodinu? Upečte im rebarborovú štrúdľu!
Nebaví vás piecť stále to isté? Hľadáte novú inšpiráciu na niečo sezónne? Rebarborová štrúdľa s makom je tou pravou pochúťkou na všedné i slávnostné chvíle.
TIP gazdinkám: Neviete čím potešiť rodinu? Upečte im rebarborovú štrúdľu!
Nebaví vás piecť stále to isté? Hľadáte novú inšpiráciu na niečo sezónne? Rebarborová štrúdľa s makom je tou pravou pochúťkou na všedné i slávnostné chvíle.

Aký by to bol víkendový relax bez skvelého dezertu? Nechajte sa inšpirovať našou redakciou a potešte rodinu netradičnou štrúdľou. Pripravte si suroviny a hor sa do práce.
Ingrediencie:
- cca 8 stoniek rebarbory
- 1 balenie lístkového cesta
- 2 PL slivkového lekváru
- 200 g maku
- 150 g práškového cukru
- 80 g hrozienok
- 40 g masla
- 2–3 jablká
- 1 banán
- ½ dcl mlieka
- rozšľahané vajíčko na potretie
- práškový cukor na posypanie
Postup:
Rebarboru zbavíme zhrubnutých vlákien a nasekáme na kocky. (Môžeme si ju pripraviť vopred, zasypať cukrom a nechať odstáť v chladničke. Šťavu, ktorú rebarbora pustí môžeme použiť na zriedenie plnky v prípade, ak bude moc hustá, alebo ak chcete dať viac maku)
Hrozienka namočíme do horúcej vody. Lístkové cesto vyvaľkáme. Do práškového cukru nalejeme poldeci mlieka a vymiešame dohladka. Do zmesi pridáme 2 polievkové lyžice slivkového lekváru, pretlačený banán, rozpustené maslo, hrozienka , postrúhané jablká a rebarboru. Na záver pridáme mak.
Zmes navrstvíme na cesto, opatrne zabalíme a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Popicháme vidličkou.
Pečieme na 200 stupňoch cca 30 minút. Dobrú chuť!
Máte aj vy svoj osvedčený netradičný recept? Pošlite nám ho spolu s fotografiou na email: odvas@global24.sk.