Monika Hanigovská Rôzne

Tisíce Trnavčanov bez tabliet v prípade jadrového ohrozenia: Kde ich prevezmeme?

Trnava začala s distribúciou jódových tabliet ešte počas októbra. Mestské zásoby však odvtedy nezívajú skutočne prázdnotou. Kde a ako si môžeme prevzať tablety?

Ilustračný obrázok k článku Tisíce Trnavčanov bez tabliet v prípade jadrového ohrozenia: Kde ich prevezmeme?
Zdroj: TASR

Napriek tomu, že mesto začalo s distribúciou nových jódových tabliet v prípade jadrového ohrozenia ešte počas októbra minulého roka, tak do dnesného dňa disponuje radnica množstvom nevybraných jódových tabliet.

„Na trvalý pobyt máme prihlásených 64 290 ľudí. Doteraz, k dnešnému dňu bolo vydaných pre dospelých 12 555, deti 1 228 a pre organizácie 8 563 dávok profylaktik,“ informovala náš spravodajský portál podrobne Mária Markovičová z referátu civilnej ochrany MsÚ počas uplynulého piatka.

Trnavčania aj organizácie si stále môžu jódové tablety vyzdvihnúť. „Trnavčania si môžu tabletky stále vyzdvihnúť v pracovnom čase na informáciách na Mestskom úrade Trhová 3, a v sobotu do 12.00 hodiny na radnici. K prevzatiu profylaktík potrebujú občiansky preukaz,“ informovala ďalej Mária Markovičová.

Organizácie si prevezmú pre svojich zamestnancov jódové tablety v kancelárii na Trhovej 2, štvrté poschodie. Prevzatie je potrebné si dohodnúť vopred na tel. čísle 033/3236 375 alebo klapke 348.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM