Júlia Vargová Správy Samospráva

To bude niečo: Obnovy sa dočkajú dvory Na Hlinách i na Hospodárskej, FOTO

Občania sa môžu zoznámiť s návrhom a vyjadriť svoje pripomienky k revitalizácii priestoru Na hlinách medzi domami číslo 42 až 64 a dvorov na Hospodárskej ulici.

Ilustračný obrázok k článku To bude niečo: Obnovy sa dočkajú dvory Na Hlinách i na Hospodárskej, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Zoltán Balko , Štefan Lančarič

Ako uvádza trnavská radnica na svojej stránke, mestská samospráva chce revitalizovať priestor medzi obytnými domami Na hlinách 42 až 64. Obyvatelia tejto lokality sa môžu zoznámiť s rozpracovaným návrhom.

Verejné stretnutie sa uskutoční vo štvrtok 7. novembra o 17:00 v priestoroch Základnej školy na Námestí Slovenského učeného tovarišstva.

„Na vizualizáciách mesto navrhuje oddychové plochy uprostred zelene, fitnes prvky pre dospelých, ihriská pre malé aj väčšie deti, kvitnúce kríky a trvalkové záhony. Na prezentácii budú môcť občania vyjadriť aj svoje návrhy, požiadavky a predstavy o tom, ako by mal tento priestor vyzerať,“ uvádza mesto a dodáva, že ich podnety budú zapracované do finálneho projektu pre stavebné povolenie.

Ako ďalej informuje mesto na svojom webe, jeho cieľom je postupne revitalizovať aj štyri dvory na Hospodárskej ulici medzi Sládkovičovou a Študentskou ulicou. Občania sa môžu zoznámiť s návrhom obnovy dvorov a vyjadriť svoje pripomienky.

Projektantka predstaví rozpracovaný návrh na verejnom stretnutí v utorok 5. novembra o 17:00 na radnici, kde budú môcť obyvatelia tejto lokality vyjadriť svoje podnety a pripomienky.

„Návrh má vytvoriť podmienky na oddychovo-spoločenské aktivity pre všetky vekové kategórie ľudí s rôznymi záujmami a potrebami. Priestor by mal reflektovať súčasné požiadavky adaptácie mesta na zmeny klímy, manažment dažďovej vody a prírode blízke riešenia aj starostlivosť o vegetáciu,“ opisuje radnica a dodáva, že súčasťou projektu má byť aj návrh obnovy predzáhradiek bytových domov podľa odporúčaní občanov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Pozrite si prvotný návrh revitalizácie priestoru Na hlinách. Keďže bude pripomienkovaný na stretnutí, výsledný projekt sa môže na základe spätnej väzby od občanov niečím odlišovať. Priestor medzi obytnými domami by sa však mal premeniť na mestskú oázu.

Návrh revitalizácie priestoru Na hlinách
4
Galéria
Zdroj: Zoltán Balko , Štefan Lančarič
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM