Rôzne

To je krása: Námestie už cez dve desaťročia pravidelne skrášľujú rovnaké autá, FOTO

Hoci sa Trojičné námestie časom mení, rok čo rok naň prichádzajú jedny a tie isté vozidlá. Pozrite si fotografie historických áut spred dvadsiatich rokov.

Ilustračný obrázok k článku To je krása: Námestie už cez dve desaťročia pravidelne skrášľujú rovnaké autá, FOTO
15
Galéria
Zdroj: TASR

Podujatie Trnavských 100 km poteší zraky Trnavčanov i obyvateľov neďalekých obcí už o týždeň. Tento rok nás čaká 22. ročník podujatia. Zraz historických vozidiel sa uskutoční v dňoch 9. a 10. augusta. Naleštené tátoše z dávnych čias skrášlia cesty trnavského regiónu i hlavné námestie Trnavy. Na zraze historických vozidiel si počas dvoch dní budete môcť pozrieť približne päťdesiat unikátnych automobilov a motocyklov rôznych značiek, aké dnes na cestách stretnete len málokedy.

Súťaž s dvadsať-dva ročnou tradíciou lákala ľudí už oddávna. Na veteránoch je čosi čarovné. Kusy stále živej histórie si ľudia prichádzajú na trnavské námestie i do ulíc okolitých obcí pozrieť rok čo rok.

Archívne fotografie v našej galérii zachytávajú druhý ročník medzinárodnej súťaže veteránov Trnavských 100 km, ktorý sa uskutočnil 21. augusta 1999 v regióne Trnavy. Zúčastnilo sa ho vyše 70 automobilov a motocyklov – veteránov.

Na trasu štvrtého ročníka stretnutia historických vozidiel z Trnavy do Čachtíc a späť sa v sobotu 18. augusta 2001 vydalo 44 automobilov a 30 motocyklov slovenských a zahraničných veteránov. O rok neskôr usporiadal Trnavský Klub historických vozidiel 17. augusta 2002 piaty ročník medzinárodného zrazu veteránov, na ktorom sa zúčastnilo 45 automobilov a 30 motocyklov.

Po absolvovaní trasy sa v popoludňajších hodinách sústredili na Trojičnom námestí v Trnave, aby predstavili veterány divákom. Fotografie z týchto ročníkov si môžete pozrieť v galérii.

Trnavských 100 km pred dvadsiatimi rokmi
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM