Monika Hanigovská Rôzne

To najkrajšie máme doma: Užite si NOVINKY aj bezplatné prehliadky v Trnave!

Neviete, kam skočiť počas tohto leta? Veľa krás máte rovno pred nosom.

Ilustračný obrázok k článku To najkrajšie máme doma: Užite si NOVINKY aj bezplatné prehliadky v Trnave!
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Vraví sa, že to najkrajšie máme doma. Trnava má veľa historických krás a zákutí, ktoré sa spájajú s množstvom zaujímavých faktov. Nepremeškajte „iný podhľad“ na naše mesto a to vďaka skúseným sprievodcom.

Pre turistov a návštevníkov je pripravených 9 okruhov pre skupiny do 40 osôb s názvom ako napríklad Sakrálne pamiatky Trnavy, Trnava a králi, Stredoveká Trnava, Malý Rím a víno či Technické pamiatky.

Prvá novinka

Novinkou sú tento rok napríklad individuálne prehliadky pre páry alebo rodiny s deťmi. „Tie obsahujú témy aj pre najmenších návštevníkov a sú ich potrebám prispôsobené tak, aby boli zážitkom, nie nudou. Deťom sme prichystali interaktívny, no zároveň edukatívny program," vysvetlil Alexander Prostinák, zastupujúci výkonný riaditeľ OOCR Trnava Tourism. Informuje o tom mesto Trnava na svojom webe.

Bezplatné prehliadky

Užiť si Trnavčania môžu i bezplatné garantované prehliadky mesta. Zážitok umocní sprievodca v historickom kostýme, ktorý návštevníkom ukáže všetky najdôležitejšie dominanty Malého Ríma. Vychutnať si takto mesto nebolo nikdy ľahšie a pohodlnejšie.

„Stačí byť počas mesiacov júl a august v ktorýkoľvek pracovný deň pred Mestskou vežou o 10.00 hodine a pridať sa k sprievodcovi,“ hovorí Prostinák.

Druhá novinka

Ako informuje radnica, do programu tento rok zaradila aj cykloprehliadky s architektom, no novinkou sú historické prehliadky so sprievodcom na bicykli.

„K projektu Trnava očami architekta, ktorý ma za cieľ priblížiť turistom, ale aj obyvateľom Trnavy, industriálne stavby a dominanty moderny, pribudli aj historické témy.“ Vybrať si môžeme zo štyroch okruhov tematických prehliadok.

Na bicykli so sprievodcom

Nemáte stále dosť? Druhým lákadlom sú prehliadky s názvom Na bicykli so sprievodcom. „S naším sprievodcom Slavom Dzvoníkom návštevníci prebádajú historické miesta Trnavy a dozvedia sa ich starodávne príbehy a legendy,“ opisuje Alexander Prostinák z OOCR Trnava Tourism na stránke mesta.

Prehliadky Na bicykli so sprievodcom sa uskutočnia 10. júla a 7. augusta a ako informuje ďalej mesto, cykloprehliadky sa celkovo konajú vo vopred stanovených termínoch od 3. júla do 14. augusta.

Chystáte sa spoznávať okrem Slovenska aj zahraničie? Viac o podmienkach cestovania a aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuálne a zaujímavé správy z nášho mesta:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM