Júlia Vargová Iné športy Šport

To najlepšie zo športovej gymnastiky: V Trnave bude 32. ročník GYM festivalu

Každoročné prestížne medzinárodné podujatie GYM festival je oslavou športovej gymnastiky a prehliadkou tých najlepších gymnastických výkonov.

Ilustračný obrázok k článku To najlepšie zo športovej gymnastiky: V Trnave bude 32. ročník GYM festivalu
12
Galéria
Zdroj: SGF

Slovenská gymnastická federácia a Klub gymnastických športov Slávia Trnava privítajú v Mestskej športovej hale v Trnave prvý júnový víkend (1. a 2. júna), dovedna 66 gymnastiek všetkých vekových kategórií z 9 krajín sveta. Informovala o tom Slovenská gymnastická federácia (SGF).

„V rámci 32. ročníka GYM festivalu Trnava 2019 sa môžu diváci tešiť na atraktívne výkony našej jednotky Barbory Mokošovej, ktorá sa po zranení vracia späť na súťažné pódiá,“ lákajú organizátori. „Pre ďalšiu slovenskú reprezentantku Chiaru Bunce to bude posledná súťaž na Slovensku pred štartom na Európskych hrách v Minsku, na ktoré sa prebojovala a bude na nich štartovať už v júni. Medzi jednoznačné favoritky súťaže tiež patrí Noemi Makra z Maďarska,“ dodávajú.

Ako ďalej uvádza organizačný tím podujatia, v rámci festivalu je vyhlásených viacero súťaží. Uskutoční sa už 51. ročník Pohára starobylej Trnavy, čo je jedna z najstarších súťaží žiačok v Európe. Je to súťaž dvojčlenných družstiev a prihlásených je 25 žiačok.

Ďalšou súťažou sú Medzinárodné majstrovstvá Slovenska junioriek a senioriek v športovej gymnastike.

„V tejto kategórii budú mať diváci príležitosť uvidieť naše najlepšie juniorky, ktoré zabojujú o nomináciu na Európsky mládežnícky olympijský festival, ktorý sa bude konať v júli v Baku. Veľmi im držíme palce a dúfame, že ich príde povzbudiť čo najviac fanúšikov tohto pôvabného, no náročného športu,“ poznamenal prezident Slovenskej gymnastickej federácie Ján Novák.

Ako ďalej informuje SGF, v súťaži je prihlásených 14 žien a 27 junioriek. Tie budú súťažiť okrem medailí aj o finančné odmeny, ktoré venuje jeden z organizátorov – Klub gymnastických športov Slávia Trnava. Tritisíc eur pre seniorky a dvetisíc pre juniorky.

„Už tradične budú vyhlásené aj špeciálne ocenenia – Memoriál Jána a Heleny Novákových a Memoriál Vojtecha Schöna za najlepšie športové výkony,“ uvádzajú organizátori dodávajúc, že na festival pricestujú aj zahraničné gymnastky z Maďarska, Poľska, Slovinska, Moldavska, Rumunska, Ukrajiny, Turecka i Malty. „Celkovo sa podujatia zúčastní 27 trénerov a tréneriek a 16 medzinárodných rozhodkýň,“ približujú.

Foto: ilustračné

Pozrite si atmosféru predchádzajúcich ročníkov podujatia a úchvatné výkony gymnastiek vo fotogalérii.

V Trnave prebiehali zápolenia v športovej gymnastike
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM