Júlia Vargová Rôzne

Tradičný trnavský jarmok nás čaká už o onedlho: Takto vyzeral v roku 1966, VIDEO

Ulice Malého Ríma budú patriť obľúbenému podujatiu tradične začiatkom septembra. Viete však, ako to na jarmoku vyzeralo pred viac ako polstoročím?

Ilustračný obrázok k článku Tradičný trnavský jarmok nás čaká už o onedlho: Takto vyzeral v roku 1966, VIDEO
Zdroj: YouTube.com

Už o dva týždne aj pár dní nás čakajú stánky s predvádzaním výroby ľudovo-umeleckých výrobkov v spojení s predajom, komerční predajcovia, kopa občerstvenia, kolotoče, rôzne aktivity, atrakcie a more zábavy.

Termín tohtoročného Tradičného trnavského jarmoku 2019 je stanovený od 5. do 8. septembra, od štvrtka do nedele.

Návštevníci sa môžu tešiť aj na historický sprievod, ktorý pred Radnicou jarmok otvorí, koncerty na Trojičnom námestí a Stredovek pod hradbami.

Trnavčania i ľudia zo širokého okolia si prídu užiť jarmočnú atmosféru rovnako ako po celé predchádzajúce desaťročia. Už oddávna sa v uliciach mesta stretávali a rozprávali známi i neznámi čo z niekoľkodňového podujatia robilo významnú spoločenskú udalosť.

Mesto i samotné podujatie sa rokmi mení, jeho gro však ostáva. Jarmok, aký vidíme v archívnom videu z roku 1966 sa na ten dnešný ponášal hlavne atmosférou.

„Pod trnavskou mestskou vežou sa opäť zišli jarmočníci. Dnes sa tu začal už jedenásty Tradičný trnavský jarmok,“ uvádza moderátorka vo videu zachytávajúcom kus histórie.

„Za uplynulé desaťročie sa stal široko-ďaleko známym strediskom dobrých jesenných nákupov a vyhľadávaným prostredím jarmočnej pohody i pobavenia,“ dodáva.

V roku 1966 ste si na jarmoku vo viac ako tristo stánkoch mohli kúpiť domáce potreby, elektrospotrebiče, kuchynský riad, odevy, textil aj obuv a po dobrých nákupoch si pochutiť na jarmočných špecialitách.

Samozrejmosťou bolo dobré domáce vínko, slovenské ľudové výrobky či perníkové srdiečka. Vychutnajte si s nami dobovú jarmočnú atmosféru zachytenú v historických záberoch.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM