Monika Hanigovská Rôzne

Trnava a lákadlá Vianoc: Rozsvietime námestie, príde stredovek aj Mikuláš

Vianočný čas je čoskoro v našom meste. Pravú vianočnú atmosféru dokreslia aj lákavé trnavské akcie. Mesto vydalo prvé informácie o nich. Nenechajte si ich ujsť.

Ilustračný obrázok k článku Trnava a lákadlá Vianoc: Rozsvietime námestie, príde stredovek aj Mikuláš
Zdroj: TASR

Vianočný čas je už jednou nohou v našom meste. Radnica pri tejto príležitosti doľaduje obľúbené Vianočné trhy 2017. Súčasťou tohto najkrajšieho sviatku v roku, sú aj všakovaké vianočné akcie. Čo sa chystá v Trnave a okolí? Zisťovali sme to za vás. Tú sú prvé informácie o nich.

Vianočné klzisko

od 16. novembra, Pešia zóna, Trnava

Vianočný čas rozbalí ako prvé Vianočné klzisko. Ako uvádza organizátor akcie, klzisko má syntetický povrch, korčuľovanie teda nebude závislé od počasia. Plocha klziska bude osvetlená a ozvučená. Vianočné klzisko súčasne prinesie pre deti všakovaké športové aktivity. Pozrite si rozpis otváracích hodín + cenník.

Pernikiáda

26. november 2017, od 15:00, v Suchej nad Parnou

V neďalekej Suchej nad Parnou to bude rozvoniavať! Chystá sa tam totiž opäť akcia s názvom Pernikiáda v Suchej nad Parnou, na ktorú pozýva trnavská radnica. Ako informuje organizátor, okrem množstva perníkov čakajúcich na pestrý „odev“, bude podujatie zatraktívnené workshopmi výroby tradičných vianočných ozdôb. Návštevníci sa môžu tešiť aj na pútavú prezentáciu ľudových zvykov, ktoré je typická pre tamojšiu oblasť. Vstup je voľný.

Zdroj: TASR

Snehová kráľovná

2. decembra o 16.00, Divadlo Jána Palárika v Trnave

Do Trnavy príde čarovná veršovaná rozprávka, ktorá poteší nielen detské očká. Bratislavské bábkové divadlo uvedie v našom meste rozprávku Snehová kráľovná, podľa motívu rovnomennej rozprávky Hansa Christiana Andersena. Na javisku ožije nesmrteľný príbeh o priateľstve a láske Gerdy a Kaya, ktorého odviedla Snehová kráľovná do svojho ľadového paláca a zmocnila sa jeho srdca. Ako uvádza organizátor akcie, predstavenie je vhodné pre deti od 3 rokov. Vstupné: 3 €, predpredaj vstupeniek od 10. 11. 2017 v Trnava Tourism (mestská veža).

Advent s legendárnym zborom

2. decembra o 20.00, v Kostole sv. Jakuba

Vianočný čas dokáže spríjemniť aj legendárny zbor Lúčnica. Už druhého decembra to legendárny zbor roztancuje v chráme sv. Jakuba, kde sa uskutoční predstavie s názvom 1. adventný koncert: SPEVÁCKY ZBOR LÚČNICA. Diriguje Elena Matušová. Vstupné: 5 eur, predaj lístkov: Ticketportal, TTi – mestská veža, na mieste koncertu.

Mestská veža s lampášom

3. decembra o 17.00 a 18.30 h v mestskej veži

Aj tento rok mesto pripravilo obľúbený výstup až na vrchol veže a to za svetla lampášov. Vychutnajte si vianočnú Trnavu ako na dlani. Okrem vianočne rozžiarenej Trnavy si budete môcť vychutnať sprievodcu v historickom kostýme, ktorý návštevníkom rozpovie dávne príbehy a legendy.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné trhy

od 1. decembra 23. decembra 2017, viacero trnavských lokalít

Vianočné trhy v našom meste patria medzi obľúbené akcie. Prinášajú okrem kultúrneho programu aj rozvoniavajúce palacinky, klobásky ale aj horúce varené víno, punč, medovinu, či napríklad pečené gaštany. Pravú vianočnú atmosféru si budú môcť Trnavčania ale aj návštevníci vychutnať na Trojičnom námestí, Hviezdoslavovej (pred budovou Slovenskej pošty), Štefánikovej (po Mestskú vežu), Hlavnej a Trhovej ulici. Kultúrne podujatia sa odohrajú na Trojičnom námestí a na Hlavnej ulici.

Mikuláš aj rozsvietené námestie

5. decembra o 17.15 na Námestí sv. Mikuláša

Kde inde by sa mal zjaviť Mikuláš, ak nie na námestí, ktoré nesie jeho meno? Z diaľky sa už ozýva hrkot kolies jeho rozprávkového koča, deti zo speváckeho zboru Tulipán si opakujú slová piesne na privítanie a tešia sa na chvíľu, keď s Mikulášom rozsvietia námestie pred Bazilikou sv. Mikuláša. Nenechajte si ujsť túto magickú udalosť.

Zdroj: TASR

MIRO JAROŠ s kapelou

5. decembra o 18.00 Trojičné námestie

Vianoce spríjemní aj vystúpenie Mira Jaroša na Trojičnom námestí. Koncert odštartuje už 5 decembra o 18.00 hodine.

Vianočné Stredoveké trhy 2017

15. – 17. december , Námestie sv. Mikuláša

Vianočné Stredoveké trhy 2017 potešia milovníkov originálnej atmosféry, výborného jedla ale aj nezvyčajných ručných výrobkov. Nechajte sa zlákať stredovekým trhom a ochutnajte napríklad dobový vianočný punč v netradičných dobových krčahoch, či sa nechajte zvábiť makovými, či orechovými šperholtovými dolkami.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM