Rôzne

Trnava ako prvá na Slovensku: Budujú kontajner na použité injekčné striekačky

V Trnave osadia prvý kontajner na použité injekčné striekačky na Slovensku. Lokalita umiestnenia nebola vybraná náhodne.

Ilustračný obrázok k článku Trnava ako prvá na Slovensku: Budujú kontajner na použité injekčné striekačky
Zdroj: TASR

V Trnave na sídlisku Linčianska osadia na Slovensku prvý kontajner na použité injekčné striekačky. Uskutoční sa to v utorok 5. decembra v rámci projektu Bezpečne v komunite, ktorý realizuje združenie STORM v spolupráci so Zdravým mestom Trnava. Informuje o tom web mesta Trnava.

Lokalita umiestnenia nebola vybraná náhodne, je miestom zvýšeného výskytu užívateľov drog.

Projekt Bezpečne v komunite má prvoradý cieľ chrániť zdravie obyvateľov Trnavy, minimalizovať náhodný prenos infekčných ochorení v dôsledku voľne pohodených použitých injekčných striekačiek a zameriava sa na vyhľadávanie a bezpečnú likvidáciu týchto predmetov v meste.

Len počas nedávnej dobrovoľníckej akcie vyzbierali za jednu hodinu na štyroch miestach v Trnave 18 striekačiek, z toho na Linčianskej za polhodinu asi šesť ihiel.

Združenie STORM už viac ako 15 rokov realizuje preventívne aktivity v Nitrianskom a Trnavskom kraji. Zamerané sú hlavne na ochranu verejného zdravia klientov, ale aj obyvateľov Serede, Nitry i Trnavy. Zároveň realizuje odborné sociálne poradenstvo určené prioritne rodinným príslušníkom a blízkym experimentátorom a užívateľom ilegálnych drog.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM