Rôzne

Trnava bude hostiť včelársky festival: Tešiť sa môžeme na trh a nezabudlo sa ani na deti

Počas septembra mesto ožije Trnavským včelárskym festivalom. Určený je nielen pre včelárov, ale aj milovníkov sladkého medu.

Ilustračný obrázok k článku Trnava bude hostiť včelársky festival: Tešiť sa môžeme na trh a nezabudlo sa ani na deti
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

„Od piatku 2. do soboty 3. septembra sa môžu návštevníci tešiť na včelársky trh, tvorivé workshopy a prednášky o včelárstve,“ informuje mesto Trnava.

Miestom festivalu bude trnavská radnica a Hlavná ulica pred radnicou.

Skvelé príležitosti

„Festival je príležitosťou nájsť si svojho lokálneho dodávateľa medu a včelích produktov, ochutnať medové pivo, najlepšie medoviny či medové sladkosti, a zároveň nazrieť do čarovného sveta včiel. Tých, ktorí majú záujem o odbornejšie informácie o chove včiel, ich spolužití s človekom a zmenách v prírodnom prostredí, čaká množstvo zaujímavých prednášok od najlepších odborníkov v zasadačke mestského zastupiteľstva,“ hovorí pre mestský web Martin Štrbka zo Základnej organizácie Slovenského zväzu včelárov.

Tešiť sa môžeme na najlepšie včelie produkty. Chýbať nebudú krátke rozhovory a vstupy.

Prečítajte si tiež

Na deti sa nezabudlo

„Na svoje si tu prídu deti, pre ktoré budú pripravené tvorivé aktivity a pre tie viac odvážne a zvedavé napríklad aj pohľad na včelie žihadlo pod mikroskopom,“ informuje mesto Trnava.

Radnica láka aj ďalej: „Veľkou témou a lákadlom tohto ročníka bude apiterapia, teda liečba včelími produktmi. Stará múdrosť hovorí, že v úli existuje riešenie pre takmer každú chorobu. Pre tých, ktorí sa rozhodnú nejaký liečivý produkt vyskúšať, bude možné si ho zakúpiť v stánkoch na včelom trhu.“

Festival bude rozdelený na niekoľko blokov: včelársky trh, workshopy, prednášky a vernisáž.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM