Júlia Vargová Rôzne Správy

Trnava chce byť Európskym mestom športu 2020: Bude obhajovať svoju kandidatúru

Získanie titulu Európske mesto športu by pre miestnych športovcov otvorilo nové možnosti medzinárodnej spolupráce.

Ilustračný obrázok k článku Trnava chce byť Európskym mestom športu 2020: Bude obhajovať svoju kandidatúru
Zdroj: TASR

Streda 24. apríla bude patriť obhajobe kandidatúry, ktorú povedie primátor Trnavy, Peter Bročka. Informovala o tom radnica na svojej stránke. „Komisári budú hodnotiť nielen športoviská a športové aktivity v našom meste, ale pod drobnohľad si vezmú aj športovú infraštruktúru, zapojenie obyvateľstva do športových podujatí a plánované investičné zámery mesta,“ uvádza mesto.

Posudzovanie majú na starosti členovia hodnotiacej komisie ACES Europe (Federácia európskych hlavných miest a miest športu) pri Európskej únii v Bruseli. „1. viceprezident ACES Europe John Swanson spolu s ďalšími členmi komisie a zástupcami mesta navštívia medzi 23. a 26. aprílom 2019 viacero športovísk – medzi inými areál ZŠ na Ulici Jána Bottu, futbalový štadión Antona Malatinského, atletický štadión na Slávii a ďalšie,“ informuje radnica.

Ako ďalej opisuje mesto, Trnava je známa nielen ako moderné a progresívne mesto s bohatou históriou, no aj vďaka športovým talentom a aktivitám v rôznych športových disciplínach. „Budujú sa nové športoviská a revitalizujú sa tie staršie, konajú sa tu mnohé slovenské i medzinárodné športové podujatia,“ uvádza a spomína napríklad tohtoročné Spoločné majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike počas júna.

Samospráva podľa slov radnice svojím grantovým programom dlhodobo podporuje domáce športové kluby. Zároveň sa snaží vytvárať stále lepšie podmienky na športovanie aj pre širokú verejnosť. „Šport je v Trnave dôležitou témou, ktorej sa venuje mnoho pozornosti i finančných prostriedkov. S ambíciou zviditeľniť sa ako miesto, kde sa športu darí, kandiduje Trnava na prestížny titul Európske mesto športu pre rok 2020,“ oznamuje.

Podľa slov na webe mesta by získanie titulu Európske mesto športu znamenalo nielen zviditeľnenie Trnavy na Slovensku i v zahraničí, zaradenie sa do siete miest športu v Európe a možnosť zdieľania cenných skúsenosti medzi jej členmi, ale aj umožnenie zapojenia sa do podporného systému Európskej komisie. „Výsledok rozhodnutia komisie o udelení titulu by mal byť známy v najbližších mesiacoch,“ dodáva mesto.

Foto: ilustračné

Zdroj: trnava.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM