BTW Správy Samospráva

Trnava chce obnoviť športoviská všetkých základných škôl. A to čo najskôr!

Momentálne je na programe prebudovanie športoviska v areáli ZŠ Gorkého. Mesto hľadá dodávateľa prác.

Ilustračný obrázok k článku Trnava chce obnoviť športoviská všetkých základných škôl. A to čo najskôr!
8
Galéria
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Trnava prichystalo areál ZŠ Gorkého na kompletnú rekonštrukciu, na ktorej dodávateľa práve prebieha verejné obstarávanie.

Revitalizácia športového areálu v priestoroch Základnej školy na Ulici Maxima Gorkého v Trnave je veľký projekt. Prinesie pestré možnosti športového vyžitia pre všetky vekové kategórie, jeho hodnota je 735 tisíc eur.

Trnavský primátor Peter Bročka informoval, že základom areálu budú dve nové športové ihriská. Jedno na futbal a hádzanú, druhé na basketbal a volejbal. „Chýbať nebude bežecký ovál s rozbehovými dráhami, pieskovou plochou doskočiska a vrhačského sektoru,“ dodal.

V rámci športovísk budú vybudované aj zóny pre vonkajšie fitness a workout prvky.

Súčasťou návrhu je taktiež vybudovanie nového jednopodlažného objektu dielní pre školníka, správcu areálu a WC pre návštevníkov športového areálu. Samostatnou časťou riešeného priestoru je detské ihrisko s pitnou fontánou a príslušným mobiliárom.

Prvá časť, ako spomenul Bročka pre Dnes24, by mala byť vybudovaná už na jeseň. Kompletné nové športovisko na Gorkého by Trnavčanom malo slúžiť od jari 2021.

Vízia mesta

Podľa Bročku mesto Trnava dlhodobo podporuje rozvoj športovej infraštruktúry nie len na školách. „Cieľ je jasný – mať čo najskôr obnovené areály všetkých základných škôl v meste,“ prezradil primátor.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM