BTW Správy Samospráva

Trnavčania prejavili záujem zbaviť sa veľkého odpadu, mesto im vyhovelo

Cieľom mesta je pomôcť životnému prostrediu od nesprávne vyhodeného odpadu, ktorý často končí pri kontajneroch na stojiskách.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania prejavili záujem zbaviť sa veľkého odpadu, mesto im vyhovelo
Zdroj: TASR

Mesto po testovacom zbere splnilo sľub, že v prípade záujmu občanov o využitie veľkokapacitných kontajnerov zopakuje akciu aj v ďalších lokalitách. Po sídlisku Linčianska tak aj obyvatelia Prednádražia majú možnosť zbaviť sa objemného odpadu.

Kedy a kde

Až sedem veľkokapacitných kontajnerov na objemný odpad bude od piatka 14. až do pondelka 17. augusta pristavených v nasledovných lokalitách:

• Šafárikova 3–5 • Botanická 22 • L. van Beethovena – vedľa Botanickej 7–11 • Mozartova oproti výjazdu z Čajkovského • Čajkovského 51 • B. Smetanu 11 a 17 • G. Dusíka 28 a 35

Článok pokračuje pod mapkou:

Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Mesto Trnava

Ako akcia prebehne

Veľkokapacitné kontajnery pristaví Mesto Trnava v spolupráci so spoločnosťou FCC. Už v piatok od popoludňajších hodín do nich môžu ľudia vhadzovať objemný odpad. V sobotu a nedeľu sa následne uskutoční priebežný vývoz odpadu podľa potreby. Finálny odvoz kontajnerov sa uskutoční v pondelok 17. augusta v dopoludňajších hodinách.

Podľa primátora Trnavy Petra Bročku je táto akcia príležitosťou, ako sa môžu ľudia bez väčšej námahy zbaviť toho, čo už doma nepotrebujú. "Žiaľ, nie každý využíva zberné dvory, hoci ich máme na každom sídlisku. Nábytok či iné rozmerné odpady teda často končia pri kontajneroch. Vďaka tejto možnosti odľahčíme životné prostredie od nesprávne vyhodeného odpadu.“ povedal.

Čo tam patrí

Do veľkokapacitného kontajnera odporúča mesto vhadzovať hlavne objemný odpad z domácnosti či garáže ako sú napríklad dvere a okná vrátane skla, nábytok, koberce, bicykle alebo hračky.

A čo nie

Zakázané je do kontajnera vhadzovať stavebný odpad, výkopovú zeminu, záhradný odpad, elektrozariadenia, batérie a akumulátory, farby a laky, tekutý odpad, nebezpečný odpad alebo pneumatiky.

Kontajner na objednávku

Spoločnosť FCC ponúka možnosť pristavenia veľkokapacitného kontajnera aj na objednávku. „Tam, kde ho potrebujete, a v čase, ktorý vám vyhovuje. Stačí navštíviť webstránku odpadonline.sk,“ informuje hovorkyňa mesta Trnava Veronika Majtánová. „Na výber máte z rôznych veľkostí kontajnerov, okrem objemného odpadu si takto môžete dať odviezť aj stavebný odpad. Kontajner si objednáte i zaplatíte online z pohodlia domova. O jeho pristavenie, odvoz i odborné a ekologické zneškodnenie odpadu sa postará FCC,“ dodáva.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM