Kultúra

Trnava hostí medzinárodný hudobný festival: Čakajú nás tri koncertné večery

Svoj desiaty ročník oslávi medzinárodný hudobný festival Blues Moods v Trnave troma koncertnými večermi.

Ilustračný obrázok k článku Trnava hostí medzinárodný hudobný festival: Čakajú nás tri koncertné večery
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Na úvodnom sa vo štvrtok predstaví podľa Petra Stojku z Trnavskej hudobnej spoločnosti domáce zoskupenie 100° PaRa. Ďalšie koncerty budú v piatok (15. 11.) a v sobotu (16. 11.). Premiéru na festivale budú mať hostia z Poľska a Talianska.

„Tradícia hudobného festivalu Blues Moods začala v roku 2010 z popudu trnavských hudobných nadšencov na podporu a oslavu žánru, ktorému vďačíme za súčasnú podobu populárnej hudby na celom svete. Počas rokov sa na ňom vystriedalo mnoho významných skupín a jednotlivcov z Austrálie, Európy a USA. Vždy sme stavili na kvalitný program, plný skvelého interpretačného umenia, ale aj osviežujúcej pódiovej zábavy,“ uviedol Stojka.

Na piatkový večer je v priestore kultúrneho centra Malý Berlín v centre Trnavy naplánované vystúpenie progresívnej blues-rockovej formácie The Youniverse.

„Hlavný festivalový večer bude v sobotu, keď čaká na návštevníkov štvorhodinový hudobný maratón,“ uviedol Stojka.

Najskôr to bude Tony Bigmouth Pearson z Košíc, speváčka Silvia Josifoska s sprievodnou skupinou Sitra Achra a hráčom na fúkaciu harmoniku Erichom Bobošom Procházkom.

„Tretím účinkujúcim bude taliansky hráč na fúkaciu harmoniku, spevák Riccardo Grosso so svojím Blues Bandom, ktorý úspešne koncertuje po celej Európe,“ informoval Stojka. Záverečným účinkujúcim bude skupina Two Timer z poľskej Poznane.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM