Monika Hanigovská Rôzne

Trnava má svoje čaro aj v noci: FOTKY z nášho mesta ako dôkaz

Trnava dokáže potešiť ľudské oči svojimi zákutiami aj po zotmení. Aj vtedy má totiž svoje čaro. Veď si pozrite priložené snímky ako dôkaz.

Ilustračný obrázok k článku Trnava má svoje čaro aj v noci: FOTKY z nášho mesta ako dôkaz
26
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Trnava vie potešiť ľudské oko aj po zotmení. Mesto vtedy púta na seba pozornosť pod mnohými rozsvietenými lampami, či vďaka nasvieteniu viacerých historických objektov. Svoje čaro má tak v noci najmä tá časť Trnavy, ktorá sa nachádza v centre, či širšom okolí. A príjemná atmosféra či pekné večerné výjavy môžu zvábiť na potulky nejednu nohu.

Centrum mesta býva vo večerných hodinách pekne rozsvietené. Mestská veža, trojička, Divadlo Jána Palárika, či radnica tak neostávajú v prítmí ani po zotmení. Aj vo večerných hodinách tak tieto známe historické objekty tešia oči okoloidúcich, čo dokážu oceniť nielen domáci, ale aj turisti.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

„Je to pre nás prvá noc vo vašom meste. Tak sme sa vybrali na prechádzku. A všimli sme si, že vo večerných hodinách je centrum krásne vysvietené. Naozaj. Vaša veža, divadlo, meštianske domy, či táto tu trojička… však práve teraz v pouličnom svetle dostáva priestor úplne iný ráz. A to sme tu boli aj cez deň. Je to také výraznejšie, viac sme si všimli rôzne detaily. Nočnú prehliadku s odborným výkladom by sme brali hneď,“ povedal nám nadšene nemecký pár, ktorý ostáva v našom meste niekoľko dní.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Mestské opevnenie vo večerných hodinách dostáva taktiež iný ráz. Jeho zvyšky môžeme obdivovať pekne nasvietené, napríklad pri Bernolákovej bráne, pričom odraz svetla osvetľuje aj baštovú vežu. Svoje čaro má aj opevnenie na Michalskej ulici.

„Skúste sa prejsť po Michalskej. Je to veľmi pekná ulička. Počas celého úseku sa strieda buď majestátne opevnenie, ale môžete si pozrieť na určitých častiach aj jeho klenby. V začiatočnom úseku veľmi efektne vyzerajú svetlá, ktoré sú vsadené do nižšieho múru. Tie osvetľujú chodník, ale vytvárajú aj určité zaujímavé tiene na chodníku,“ povedal nám Trnavčan Marek, ktorého sme stretli v našom meste počas večernej potulky.

Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Čaro Trnavy v nočných hodinách môžete objavovať aj v prítomnosti vysvietených monumentálnych sakrálnych stavieb, akými sú napríklad najväčší a najhonosnejší chrám v našom meste, dvojvežový kostol sv. Jána Krstiteľa, či gotická trojloďová bazilika sv. Mikuláša. Aj odrazy svetla z lámp na Fratiškánskej ulici dotvárajú krásny ráz kostola sv. Jakuba, tak aj jeho okolia.

Čaro nočnej Trnavy si môžete pozrieť v našej priloženej fotogalérií.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Snímky, ktoré budú vášmu srdcu blízke: Takáto pekná vie byť Trnava po zotmení
26
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM