BTW Správy Samospráva

Trnava prijala prísnejšie opatrenia v súvislosti s herňami!

Poslanci na mestskom zastupiteľstve prijali opatrenie, podľa ktorého budú podniky s hazardom musieť byť od škôl aj vzájomne od seba vzdialené aspoň dvesto metrov.

Ilustračný obrázok k článku Trnava prijala prísnejšie opatrenia v súvislosti s herňami!
Zdroj: TASR

Nové všeobecne záväzné nariadenie o hazardných hrách na území mesta Trnava nadobudne platnosť 17. júla.

Návrh predkladal poslanec Rastislav Mráz s cieľom zabrániť nežiadúcim sociálno-patologickým javom. „Najpodstatnejšie je vytlačiť nízkopríjmové skupiny z herni. Akékoľvek obmedzenie takých herní má význam,“ povedal počas obhajoby svojho návrhu. „Zaraďme sa medzi mestá, ktorím záleží na svojich obyvateľoch,“ dodal na záver .

Aby návrh zmeny VZN prešiel, musel byť schválený troj-pätinovou väčšinou. To sa nakoniec podarilo, keď 26 poslancov bolo za a 1 sa zdržal hlasovania.

V čom spočíva zmena

Účelom VZN je vo verejnom záujme obmedziť riziká vyplývajúce z prevádzkovania hazardných hier a účasti na nich, a vytvoriť podmienky na ochranu pri ich prevádzkovaní.

V jeho zmysle nesmú byť herne umiestnené pri školách a „rozostup“ medzi herňami musí byť najmenej 200 metrov.

Okrem škôl a školských zariadení teraz herňa nemôže byť otvorená v menej ako dvestometrovej blízkosti ani pri zariadeniach sociálnych služieb pre deti a mládež, ubytovniach mládeže i zariadeniach pre liečbu nelátkových závislostí. Týka sa to herní s novými licenciami, licencie získané pred nadobudnutím platnosti VZN budú platné do ich vypršania ich zmluvy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM