Peter Bestvina Správy

Trnavčania si vzájomne pomôžu darovanými bicyklami

Mesto Trnava v spolupráci s obchodným centrom na Ulici Ferka Urbánka spúšťa od 16. do 31. júla charitatívnu zbierku Bicykel do každej rodiny.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania si vzájomne pomôžu darovanými bicyklami
Zdroj: Mesto Trnava

Zbierka mala prebehnúť v marci, zastavila ju koronakríza. Dobrý úmysel však vytrval. O projekte, ktorý prebehne v náhradnom júlovom termíne, informovala hovorkyňa mesta Trnava Veronika

Akcia sa spustí 16. júla, prebiehať bude na prízemí obchodného centra v pracovných dňoch od 15.00 do 20.00 a počas víkendov medzi 10.00 a 18.00.

Projekt chce podporiť voľnočasové a športové aktivity sociálne slabších rodín tak, že im sprostredkuje opravené bicykle pre deti aj dospelých. Podľa vyjadrenia mesta má používanie bicyklov okrem pozitívnych účinkov na fyzickú i duševnú stránku človeka aj vplyv na vytváranie nových priateľstiev a stmeľovanie rodín. To býva nesmierne dôležité pre rodiny, ktoré sa nachádzajú v ťažkej životnej situácií.

„Projekt Bicykel do každej rodiny nás veľmi oslovil a preto nad ním Mesto Trnava prevzalo záštitu. Našou úlohou je zodpovedný výber rodín, ktoré si vzhľadom na svoju sociálnu a ekonomickú situáciu nemôžu dovoliť kúpiť bicykel pre každého jej člena. Verím, že práve týmto projektom spoločne prispejeme k podpore pohybovej gramotnosti detí a rovnako aj k tomu, aby rodičia so svojimi deťmi trávili voľný čas aktívne,“ dodala viceprimátorka Trnavy Eva Nemčovská.

Mať bicykel je túžbou každého dieťaťa. Ako rastú, tak potrebujú vystriedať hneď niekoľko bicyklov. Mnohé rodiny si ich však nemôžu dovoliť, radnica ich len Trnave eviduje niekoľko desiatok.

Darované Bicykle sa k rodinám dostanú už počas leta, kedy ich budú môcť naplno využiť. Revíziu a renováciu bicyklov do funkčného stavu zabezpečí partnerská spoločnosť mesta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM