Monika Hanigovská Rôzne

Trnava reaguje na prosbu Patrika Hermana: Radnicu nasvietia do farieb dvakrát

Radnica sa zaodeje do fialovej a purpurovej farby. Mesto tak urobí na znak solidarity.

Ilustračný obrázok k článku Trnava reaguje na prosbu Patrika Hermana: Radnicu nasvietia do farieb dvakrát
Zdroj: Mesto Trnava

Trnavská radnica nám pripomenie, že na zdraví záleží. Urobí tak svojou vizuálnou premenou, keď bude od 15. do 18. novembra vždy po zotmení nasvietená do žiarivých farieb.

Radnica si konkrétne pripomenie Svetový deň boja proti rakovine pankreasu, keď sa 15.novembra rozžiari do fialova. Od 16. do 18. novembra si mesto pripomenie Svetový deň predčasne narodených detí, keď sa tamojšia historická budova rozsvieti do purpurova.

Herman kontaktoval mesto

„Samosprávu oslovil s prosbou o zapojenie do farebnej kampane upozorňujúcej na rakovinu pankreasu trnavský rodák Patrik Herman, ktorý sa stal po smrti svojho otca ambasádorom boja proti rakovine hrubého čreva na Slovensku,“ informuje o tom mesto Trnava.

„Jej symbolom sa stala fialová farba, do ktorej sa už niekoľko rokov rozsvecujú v novembri desiatky významných budov a monumentov po celom svete, a rovnako to bude aj tento rok,“ prezrádza mesto v správe.

Svetový deň predčasne narodených detí sa koná každý rok 17. novembra. Trnava sa opäť pridá k ďalším mestám po celom svete, ktoré rozsvietia svoje pamiatky a významné stavby na znak solidarity.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM