Rôzne

Trnava sa aj tento rok prenesie v čase: Lákadlom budú Stredoveké adventné trhy

Súčasťou sviatočného obdobia v Trnave bude obľúbené podujatie. Do stredoveku nás prenesú špeciálne historické trhy.

Ilustračný obrázok k článku Trnava sa aj tento rok prenesie v čase: Lákadlom budú Stredoveké adventné trhy
15
Galéria
Zdroj: Región Trnava

Tradičné vianočné trhy na Trojičnom námestí štartujú v piatok 25. novembra. Stánky s punčom, lokšami, medovinou z regiónu a inými dobrotami nájdeme až do 23. decembra. Okrem týchto trhov prídu ešte jedny.

Stredovek na námestí

„Ako už je zvykom, aj tohto roku vyrastie v historickom srdci Trnavy, na Námestí sv. Mikuláša, stredoveká osada. Počas posledného predvianočného víkendu budete môcť prísť ochutnať dobové dobrotky priamo zo šporheltu či horúci voňavý punč. Menší návštevníci trhoviska sa isto potešia ovečkám, husiam či kačiciam,“ informuje Mestské kultúrne stredisko Zaži v Trnave.

Námestie sv. Mikuláša sa tak počas troch dní prenesie do obdobia svojej najväčšej slávy, kedy bolo centrom diania v meste a hlavným námestím.

Prečítajte si tiež

Vianoce s nádychom histórie

„V dávnej minulosti sa ocitnete prostredníctvom Stredovekých adventných trhov, ktoré sa konajú už desiaty rok, tentokrát ich môžete zažiť počas troch dní od 16. do 18. decembra. Stredovekí remeselníci a zabávači vytvoria v historickej časti mesta pri Bazilike sv. Mikuláša raz do roka Vianoce ako z rozprávky,“ povedal pre web mesta Alexander Prostinák, zastupujúci riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Na najmenších čakajú živé zvieratká. Dospelých poteší punč zohriaty priamo nad ohňom, trnavský med priamo od včelára či ručne vyrobené sviečky z včelieho vosku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM