Správy

Trnava sa zapojí do Svetového dňa bez áut: Autobusy MHD budú jazdiť ZDARMA

V piatok sa aj v Trnave začína Európsky týždeň mobility. Prinesie diskusie, zaujímavé projekty aj bezplatnú MHD na jeden deň.

Ilustračný obrázok k článku Trnava sa zapojí do Svetového dňa bez áut: Autobusy MHD budú jazdiť ZDARMA
Zdroj: Dnes24.sk

V rámci Európskeho týždňa mobility, ktorý sa začne v piatok 16. septembra a skončí 22. septembra, bude v Trnave prebiehať viacero aktivít.

„Európsky týždeň mobility je týždňom, ktorý je venovaný kampani na podporu udržateľnej mobility v mestách a obciach a našiel si svojich priaznivcov v radoch verejnosti, organizácií i jednotlivcov. Tento ročník Mesto Trnava pod hlavičkou Zdravého mesta pripravilo niekoľko zaujímavých aktivít a rovnako pripravuje projekt, ktorého zámerom je podpora inteligentnej a udržateľnej mobility,“ uvádza trnavská radnica.

Prečítajte si tiež

Raňajky pre nemotoristov

Tohtoročná kampaň odštartuje 16. septembra aktivitou Čaj o piatej na autobusovej stanici. „Obmena raňajok pre nemotoristov, reflektuje na požiadavky verejnosti, aby sa táto aktivita konala na dopravnom uzli, kde sa stretajú peší, cyklisti i cestujúci verejnou dopravou. V kaviarni pri parku sa od 16.00 do 18.00 h môžu títo účastníci mobility zastaviť pri stánku Zdravého mesta na koláč, čaj či kávu,“ priblížila Anna Tamajková zo Zdravého mesta Trnava.

Mesto tiež pripravuje projekt Bajkuj v meste, ktorý má slúžiť na podporu udržateľnej mobility. „Pôjde o projekt dlhodobého prenájmu klasických mestských bicyklov. V prvej fáze bude zameraný na cieľovú skupinu trnavských stredoškolákov s cieľom zabezpečiť im plnú, a zároveň ekologickú a lacnejšiu mobilitu po celom meste,“ uvádza radnica.

MHD zadarmo

Na záver týždňa, počas Svetového dňa bez áut, 22. septembra, sa dočkajú aj cestujúci MHD. Pre všetkých budú tieto autobusy zdarma.

Táto úľava má motivovať aj motoristov, ktorí si v tento deň môžu skúsiť odložiť svoje osobné vozidlá a vyraziť po meste autobusom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM