Správy

V Trnave má vyrásť najväčší pumptrack na Slovensku: Stavať ho začnú o pár dní

Trnava bude mať novú bicyklovú dráhu. Mesto už podpísalo zmluvu so stavebnou firmou. Cena sa vyšplhá na necelý milión eur.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave má vyrásť najväčší pumptrack na Slovensku: Stavať ho začnú o pár dní
10
Galéria
Zdroj: Simanek

Trnavská pumptrack vznikne na sídlisku Prednádražie na ulici Ludvika van Beethovena. Nahradí existujúcu zanedbanú bikrosovú dráhu.

Ako prezradil primátor Peter Bročka na sociálnej sieti, zmluva na projekt je už podpísaná. „Stavba najlepšieho pumptracku na Slovensku sa začne budúci týždeň na Prednádraží,“ oznámil primátor v pondelok 12. septembra.

Prečítajte si tiež

Zmluva je zverejnená v Centrálnom registri zmlúv (CRZ). Dráhu bude stavať trnavská spoločnosť AGROSTAV Trnava. Mesto za ňu zaplatí 999 630,71 eur vrátane DPH.

Najväčší na Slovensku

Zámerom mesta je postaviť v Trnave najväčší pumptrack na Slovensku. Vybudovaný bude detský okruh, veľký kombinačný pumptrack, 3 metre široký bikros, dlhá závodná trať ako kombinácia bikros a pumptrack, Jumpline – séria ľahších skokov za sebou na učenie pre začiatočníkov či Skill park na trénovanie zručností.

Hlavná dráha bude dlhá takmer 250 metrov, flowtrack necelých 200 metrov a detský okruh 87 metrov. Návrh predpokladá využitie plochy o celkovej výmere 6 382 m².

V galérii si pozrite vizualizácie nového trnavského pumptracku!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Vizualizácie trnavského pumptracku
10
Galéria
Zdroj: Simanek
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM