Rôzne Správy

Univerzita sa predstaví stredoškolákom na Dni otvorených dverí

Na Dni otvorených dverí (DOD) plánuje Univerzita sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave predstaviť v stredu (12. 2.) aktivity všetkých svojich fakúlt.

Ilustračný obrázok k článku Univerzita sa predstaví stredoškolákom na Dni otvorených dverí
Zdroj: Kristián Pribila

Podujatie škola naplánovala podľa PR Jany Štefánkovej do Auly Jozefa Matúša na Bučianskej ulici.

„Dopoludnia sa predstavia záujemcom fakulty filozofická, prírodných vied, sociálnych vied, masmediálnej komunikácie, tiež Inštitút fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie i Ústav občianskej spoločnosti (ÚOS),“ uviedla Štefánková.

Návštevníci si budú môcť pozrieť video o univerzite, a potom im študenti a zamestnanci predstavia zaujímavosti a informácie o študijných programoch v akademickom roku 2020/2021. Medzi nimi sú aj dve úplne nové – manažment kvality a manažment v turizme a hotelierstve, s ktorými prichádza ÚOS. UCM podľa Štefánkovej vsadila na zážitkovú formu prezentácie, počas celého dňa budú pripravené ukážky chemických pokusov, ukážky rehabilitačných techník, budúci vysokoškoláci budú môcť zažiť živé vysielanie školského Rádia Aetter, otestovať sa z cudzích jazykov a pozrieť si aj priestory UCM.

V súčasnosti na UCM študuje 5258 študentov, z nich viac ako polovica – 2375 – na najväčšej Fakulte masmediálnej komunikácie (FMK). Tam aj každoročne smeruje podľa Štefánkovej najviac prihlášok od stredoškolákov, v závese za ňou je inštitút fyzioterapie. Študenti UCM majú vo voľnom čase príležitosť participovať na chode FMK TV, folklórnom súbore Trnafčan, spevokole UniTTy, časopise Atteliér, divadle The (art)re či rádiu Aetter.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM