BTW Správy Samospráva

Mesto rozhodlo, ako použije výťažok z predaja budovy manželke Igora Matoviča

Časť výťažku z predaja bývalej slobodárne na Kollárovej ulici za 1.234.567 eur pôjde na pandemický fond.

Ilustračný obrázok k článku Mesto rozhodlo, ako použije výťažok z predaja budovy manželke Igora Matoviča
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Trnava predalo budovu bývalej slobodárne na Kollárovej ulici v roku 2014 Pavlíne Matovičovej, manželke súčasného premiéra Igora Matovičaza za 1.234.567 eur. Časť prostriedkov z predaja chce radnica teraz, po šiestich rokoch, použiť na krytie výdavkov spojených s opatreniami v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Rozhodlo o tom utorkové rokovanie mestského zastupiteľstva, ktoré odsúhlasilo zmenu účelu ich použitia v súvislosti s mimoriadnou situáciou.

Prostriedky sa od predaja nachádzajú v rezervnom fonde mesta, určené boli pôvodne na výstavbu sociálneho bývania. K realizácii nateraz nedošlo. „Aktuálne sa suma rozdelí medzi prípravu výstavby bytového domu na Tamaškovičovej ulici vo výške 40.000 eur, ďalej 200.000 eur sa pôjde na zriadenie karanténneho zariadenia pre ľudí bez domova a 400.000 eur na priame výdavky mesta súvisiace s pandémiou nového koronavírusu,“ rozhodli poslanci na zastupiteľstve.

Sumu 100.000 eur vyhradili poslanci na projekty spolufinancované z prostriedkov Európskej únie či z cudzích zdrojov a na úhradu výdavkov v rámci projektov realizovaných v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom.

Rezervný fond neostane prázdny. Poslanci odhlasovali aj to, aby sa najneskôr do konca nasledujúceho roka peniaze v pôvodnej výške do rezervného fondu vrátili.

Budova bývalej slobodárne

Poškodený objekt bývalej slobodárne z roku 1972 potrebuje komplexnú rekonštrukciu. Ubytovňu do roku 2013 opustilo vyše 200 nájomníkov. Momentálne je celá 12-podlažná budova prázdna.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM