BTW Správy

Na Trojičnom námestí začali budovať kvetinový záhon, GALÉRIA

Záhon plný pestrofarebných kvetov a okrasných drevín v centre Trnavy vyrastie aj napriek tomu, že akcia Májový kvet je pre tento rok zrušená.

Ilustračný obrázok k článku Na Trojičnom námestí začali budovať kvetinový záhon, GALÉRIA
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Dnes24.sk

Pravidelné podujatie Májový kvet, ktoré malo po jedenásty-krát potešiť milovníkov kvetov, tento rok nebude. Usporiadatelia mali okrem tradičného bohatého programu pripravené aj novinky. Ponuka sa mala rozšíriť „aj o zeleninové planty, záhradnú techniku a okrasné aj úžitkové dreviny, sústredené v priestore v blízkosti Domu kultúry,“ uviedli usporiadatelia na webovej stránke regiontirnavia.sk.

Napriek zrušeniu podujatia, s ktorým je obľúbená letná výzdoba Trojičného námestia úzko spojená, Trnavčania sa kvetinového záhonu nakoniec dočkajú. Jeho výstavba začala v utorok 28. apríla, keď námestie zaplnili veľké drevené trámy.

„Organizátori obľúbeného kvetinového rínku sa i tento rok postarajú o výsadbu kvetinového záhonu plného pestrofarebných letničiek, trvaliek a okrasných drevín. Po záhone v tvare obdĺžnika a motýlich krídlach postavia v polovici mája do centra mesta o niečo zložitejší systém viacerých menších záhonov, ktoré budú poprepájané pergolami na popínavé rastliny. V tieni pergol bude priestor aj na posedenie,“ informuje stránka pre podporu turizmu v našom regióne.

Záhon by mal námestie skrášľovať až do jesene.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM