Monika Hanigovská Samospráva

Trnava začne s rekonštrukciou Šrobárovej ulice: Čo to bude znamenať pre vodičov?

Známa lokalita v Trnave sa dočká obnovy. Na Šrobárovej ulici už o niekoľko dní odštartuje rekonštrukcia. Ako tam počas prác bude fungovať premávka?

Ilustračný obrázok k článku Trnava začne s rekonštrukciou Šrobárovej ulice: Čo to bude znamenať pre vodičov?
Zdroj: TASR

Trnava začne už o niekoľko dní s odloženou rekonštrukciou cestnej komunikácie na Šrobárovej ulici. Podľa hovorcu mesta Pavla Tomašoviča, obnova ulice bude spočívať v rekonštrukcii komunikácie (od križovatky s Rybníkovou ulicou po most na Šrobárovej) a obidvoch chodníkov.

V obmedzenom režime

Od 1. marca bude premávka na spomínanej ulici fungovať v obmedzenom režime. „V tomto čase bude na Šrobárovej ulici premávka v obmedzenom režime. Nedôjde však k úplnej uzávierke tejto ulice. Práce budú realizované v štyroch etapách a vždy bude uzatvorený len jeden úsek ulice so zachovaním premávky v obmedzenom režime,“ informoval hovorca mesta.

Zmeny

Počas obnovy na tejto ulici zrealizujú viaceré zmeny. "Zmeny spočívajú vo vytvorení pozdĺžnych parkovacích miest po pravej strane komunikácie, pravý chodník sa oddelí od parkovacích miest zeleným pásom, vytvorí sa samostatná trasa pre chodcov a cyklistov. Komunikácia sa posunie v mieste autobusovej zastávky a zaberie časť jestvujúceho zeleného pásu, aby sa chodník rozšíril o nástupište pre autobusovú zastávku, " povedal pre náš spravodajský portál P. Tomašovič.

Trnava počíta aj s autobusovým zálivom, prístreškom, či výsadbou. „Obnoví sa autobusový záliv, pribudne nový autobusový prístrešok. Rekonštruované bude tiež verejné osvetlenie a dosadí sa náhradnou výsadbou i jestvujúci zelený pruh,“ prezradil ďalej hovorca mesta.

Oprave cesty predchádzala na jeseň minulého roka investícia Trnavskej vodárenskej spoločnosti, ktorá práce odsunula na zimné mesiace. „To ale bolo nevyhovujúce pre prípadné nepriaznivé klimatické podmienky, a tiež pre kulminujúcu dopravnú záťaž pred vianočnými sviatkami, preto sa termín rekonštrukčných prác presunul na rok 2017,“ dodal Tomašovič.

Predpokladaný termín ukončenia obnovy spomínanej ulice je 26. 5. 2017. Rozpočet počíta s nákladom 650 000 eur, práce by mali trvať 87 dní.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM