Júlia Vargová Krimi

Trnavčan sa vybral za svojou láskou do Martina: Nafúkal viac ako dve promile

35-ročnému mužovi v jazde za láskou zabránili trnavskí policajti, zastavili ho na Veternej ulici v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčan sa vybral za svojou láskou do Martina: Nafúkal viac ako dve promile
Zdroj: KR PZ Trnava

O kurióznom prípade zaľúbenca, ktorý sa mal vydať na cestu napriek nemalému množstvu alkoholu v dychu informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Trnave, Martina Kredatusová.

„35-ročnému Trnavčanovi v jeho úmysle ísť za láskou do Martina, riadne posilnenému alkoholom, našťastie, zabránili trnavskí PMJ-čkari,“ uvádza hovorkyňa.

„Príslušníci PMJ hliadkovali v nedeľu (29.9.) popoludní na Veternej ulici v Trnave. Zastavili vodiča Škody Felícia, ktorý sa podrobil aj dychovej skúške na alkohol,“ opisuje Martina Kredatusová.

Ako informuje polícia: „Muž pod vplyvom alkoholu chcel ísť do Martina, polícii uviedol, že kým by tam prišiel, vytriezvie,“ dodáva hovorkyňa.

„Namerali mu 1,01 mg alkoholu, čo je v prepočte 2,10 promile. Tu sa jeho ďalšia jazda skončila, pretože ho hliadka obmedzila na osobnej slobode,“ pokračuje hovorkyňa KR PZ v Trnave.

„Následne vodiča poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, keďže v takomto stave mohol ohroziť život a zdravie ľudí alebo spôsobiť značnú škodu na majetku,“ upresňuje Kredatusová.

Krajská policajná hovorkyňa ďalej dodáva, že na rozhodnutie súdu čaká v cele policajného zaistenia, pričom mu hrozí väzenie na jeden rok.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM