Monika Hanigovská Rôzne

Trnavčania a Ružindolčania si opäť vyhrnú rukávy: Upracú čiernu skládku v Medziháji

Opäť sa bude upratovať. Trnavčania a Ružindolčania sa vyberú spoločne do lokality Medziháj. Na dobrovoľníkov tam čaká stavebný a iný odpad.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania a Ružindolčania si opäť vyhrnú rukávy: Upracú čiernu skládku v Medziháji
Zdroj: TASR

Dobrovoľníci sa po roku opäť vrátia do lokality Medziháj, kde ich čaká veľké upratovanie. Rukávy si vyhrnú dobrovoľníci z občianskeho združenia Lepšia Trnava a obyvatelia Ružindolu.

Upratovanie sa uskutoční posledný júnový deň, teda 30. júna o 09.00 hodine. A ako informujú organizátori vítané sú každé ruky navyše.

„Podnikavci a tiež občania tam vytrvalo a bez hanby vyvážajú stavebný odpad po rekonštrukciách, keďže na poplatok za uloženie odpadu na skládke im už nezostali peniaze,“ takto opisuje tamojšiu lokalitu na sociálnej sieti Lepšia Trnava. Viac nám prezradil jeden z dobrovoľníkov čistenia Ladislav Beňo.

Minulý rok vyviezli päť kontajnerov

„Už minulý rok sme tu upratovali a vyviezli sme dokopy päť kontajnerov. Upratovanie sa nedokončilo, tak pokračujeme až do samého konca,“ prezradil L. Beňo.

Podľa jeho slov budú rukavice, náradie a obed zabezpečený. Príjazd je možný od družstva v Ružindole, alebo od Trnavy pri Medziháji.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM