Monika Hanigovská Rôzne

Trnavské deti sa majú na čo tešiť: Radnica odovzdá najmenším vynovené ihriská

Trnavská radnica odovzdá do užívania päť zrekonštruovaných ihrísk a jedno bude nové. Na ihriskách pribudnú nové hracie prvky, či nové pieskovisko.

Ilustračný obrázok k článku Trnavské deti sa majú na čo tešiť: Radnica odovzdá najmenším vynovené ihriská
Zdroj: TASR

Najmenší Trnavčania dostanú do užívania vynovené aj nové ihrisko. Tie podľa slov mesta, nechajú zrekonštruovať a dobudovať do konca júla. Celkovo si nechala trnavská radnica na tento účel vyčleniť 250 tisíc eur.

Šesť lokalít v Trnave bude doplnených o nové alebo vynovené prvky. Na Mozartovej, Na hlinách, na Ulici Teodora Tekela aj na Limbovej pribudnú nové hracie prvky. Vynovený bude Guliver v Parku Antona Bernoláka a nové ihrisko vyrastie na Vajanského ulici.

Hniezdo, „lezecká skala“ aj trampolína

Na jednotlivých ihriskách nájdu deti rôzne nové prvky, niekde pribudne nové pieskovisko. „Guliver dostane nové pieskovisko s masívnym obrubníkom na sedenie zo smrekového dreva, kde budú deti chránené dreveným plôtikom so vstupnou bránkou. Z trvanlivého a tvrdého agátového dreva budú nové prevažovacie hojdačky a tabuľa s prevádzkovým poriadkom," stojí v správe mesta.

Na Vajanského bude na deti čakať hračka v podobe zvieratka s integrovaným tunelom, miniveža so schodíkmi, závesná hojdačka, malá „lezecká skala“, trojitá hradza, zemná trampolína, kolotoč aj závesná hojdačka.

„Nová miniveža, hračka s tunelom, trampolína, kolotoč, reťazová hojdačka a trojitá hrazda budú aj na Mozartovej ulici, kde sa deti môžu tešiť aj na nové pieskovisko, výkyvný kruh a skupinovú hojdačku na spôsob hniezda,“ informuje ďalej mesto na webe ohľadom trnavských ihrísk.

Podobné hracie prvky nájdu deti na Na hlinách, na Limbovej ulici a na Ulici Teodora Tekela.

Trváce materiály aj bezpečnosť

Mesto myslelo aj na trvácnosť a prípadne zranenia detí. Nové hracie prvky by podľa slov mesta mali byť vyrobené z materiálov odolných proti poškodeniu aj vplyvom počasia. Tie súčasne budú spĺňať požiadavky na bezpečnosť pri detských hrách. „Dopadové plochy majú byť z gumového granulátu, v niektorých prípadoch aj z oblého štrku, aby sa minimalizovalo riziko poranenia pri páde,“ informuje mesto.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM