Monika Hanigovská Rôzne

Trnavčania, dva dni oddychu a nemáte ešte plány? Nechajte sa inšpirovať

Dva dni víkendového oddychu sú tu. Neviete, kam si počas nich vyraziť v Trnave? Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania, dva dni oddychu a nemáte ešte plány? Nechajte sa inšpirovať
Zdroj: TASR

Vianočné sobotné trhy

Sobota 26. novembra, Trojičné námestie, Trnava

Vychutnajte si vianočné trhy aj v sobotu. Trnavčania sa môžu tešiť na všakovaké dobroty aj bohatý program na námestí. Od 09.00 – do 16.00 hodiny sa návštevníci trhov môžu tešiť na zabíjačku, ktorú si budú môcť na mieste aj zakúpiť. Mesto zároveň pozýva na hudobné vystúpenia Vrbovských víťazov o 18.30 hod. A o 20.00 hod. sa môžu Trnavčania tešiť na hudobnú formáciu Plastik Duo.

Zóna bez peňazí

Sobota 26. novembra, od 9.00 do 15.00, v priestoroch Kalokagatie – Centra voľného času Strelecká ulica, Trnava

V Trnave sa bude už po siedmy raz konať Zóna bez peňazí. Môžete urobiť niečo pre dobrý pocit a priniesť svoje nepotrebné, ale zachovalé oblečenie či predmety z domácnosti. Zároveň je projekt určený tým, ktorým sa takéto veci zídu. Trnavčania si budú môcť bezplatne odniesť oblečenie, či iné výrobky, ktoré im padnú do očí.

Zaujímavé stvárnenie

Sobota 26. novembra, o 20.00, Divadelné štúdium DISK, ulica R. Dilonga (zadný vchod do kultúrneho domu A. Kubáňa), Trnava

Nechajte sa zlákať sobotným divadelným predstavením „Prežitie“. Vo výrazne štylizovanej divadelnej podobe sa divadelný súbor DISK pokúša stelesniť svoje videnie sveta, našu súčasnosť, medziľudské animozity a choroby nielen psychické. Pod povrchom sa zamýšľa nad pravdou a lžou, grilovaným mäsom a alkoholom, láskou a nenávisťou, viagrou a mladosťou, banánom a svadobnými šatami.

Vianočné nedeľné trhy

Nedeľa 27. novembra, Trojičné námestie, Trnava

Vychutnajte si vianočné trhy aj v nedeľu. Návštevníci sa môžu tešiť na všakovaké dobroty aj kultúrny program. Najmenších Trnavčanov poteší o 15.00 hod. „divadelné predstavenie pre deti“. Vo večerných hodinách si návštevníci trnavských vianočných trhov budú môcť vychutnať vystúpenie formácie Elán Kontraband, ktorá predvedie svoj hudobný blok o 18.00 hod.

Operné hviezdy v Trnave

Nedeľa 27. novembra, o 20.00, Kostol sv. Jakuba, Františkánska ul., Trnava

Operné hviezdy nášho kraja zavítajú do kostola svätého Jakuba, kde v nedeľu zaznejú operné árie, aj duetá svetoznámych skladateľov, či adventné piesne, ktoré navodia predvianočnú atmosféru. Okrem známych skladieb sa poslucháči môžu tešiť na operné esá nášho kraja. O skutočný predvianočný zážitok sa postará Lucia Duchoňová (mezzosoprán), Miroslav Dvorský (tenor), Lucia Kubeková (soprán), Daniel Čapkovič (barytón), Martina Tomašovičová (klavír), Daniel Buranovský (klavír), spolu s miešaným speváckym zborom Technik Akademik, pod taktovkou zbormajstera Pavla Procházku. Program bude sprevádzať moderátor Kamil Mikulčík.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM