BTW Správy

Trnavčania, ktorí chcete bicykel a nemôžete si ho dovoliť, prihláste sa!

Aktuálne prebieha charitatívna zbierka bicyklov. Po verejnej výzve k darcom sa už môžu začať hlásiť samotní záujemcovia o darované bicykle, kolobežky či trojkolky.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania, ktorí chcete bicykel a nemôžete si ho dovoliť, prihláste sa!
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Dnes24.sk

O charitatívnej akcii Bicykel do každej rodiny informovala denník Dnes24 hovorkyňa mesta Trnava Veronika Majtánová.

Opravené bicykle poputujú do rodín, ktoré si ich kúpu nemôžu dovoliť. „Chceme, aby sa bicykle dostali skutočne k tým, ktorí si ich z rôznych dôvodov nemôžu, alebo nevedia zaobstarať sami. Mnoho ľudí sa nachádza v nepriaznivých životných situáciách, keď je potrebné zabezpečiť základné potreby a na bicykel či kolobežku pre deti neostávajú financie,“ uviedla koordinátorka zbierky Petra Vráblová zo Zdravého mesta Trnava.

Čo treba pre to urobiť

Záujemcovia o bicykle, kolobežky či trojkolky môžu poslať mail na adresu info@trnava.sk s informáciou, o aký dopravný prostriedok majú záujem, či potrebujú bicykel, kolobežku, trojkolku, odrážadlo, skateboard a podobne.

„Takisto treba napísať informáciu, prečo by ho mali dostať. Mali by aspoň stručne napísať niečo viac o tom, koľko členov má domácnosť, v akej životnej situácii sa nachádzajú a podobne,“ uviedla Majtánová. V prípade, že pôjde o darček pre dieťa, potrebné je napísať aj jeho vek.

Termín na poslanie žiadostí je do piatku 31. júla.

Do rovnakého dátumu trvá aj charitatívna zbierka, ktorá sa uskutočňuje na prízemí obchodného centra MAX od 15.00 do 20.00 hod. v pracovných dňoch a počas víkendov od 10.00 do 18.00 h.

Možnosť odporučiť prijímateľa

„Pokiaľ sami bicykel nepotrebujete, no poznáte niekoho, kto by ho ocenil, môžete nám o ňom dať vedieť – vopred sa však spýtajte na jeho súhlas a priložte kontakt naň,“ povedala hovorkyňa. Prijímateľom môže byť nielen fyzická osoba, ale aj občianske združenie či iná organizácia, ktorej môže bicykel pomôcť alebo uľahčiť prácu.

Odovzdávanie bicyklov do rúk nových majiteľov je naplánované na prvú polovicu augusta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM