Správy

Trnavčania, máte nápad na zaujímavý projekt? Podajte žiadosť a môžete získať DOTÁCIU

Čas na podanie žiadostí o dotáciu sa kráti. Kto môže požiadať o finančný príspevok?

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania, máte nápad na zaujímavý projekt? Podajte žiadosť a môžete získať DOTÁCIU
Zdroj: Facebook.com/Mesto Trnava

Záujemcovia o získanie dotácie od mesta môžu svoje žiadosti podávať do 31. augusta.

Elektronické podanie

„Podmienky pre získanie dotácie je podanie žiadosti elektronickou formou. V žiadosti o dotáciu musí tiež byť preukázaný prínos projektu pre cieľové skupiny a pre rozvoj života v Trnave, tak ako je definovaný vo Všeobecne záväznom nariadení č. 540, ktorým sa určuje metodika poskytovania dotácií z rozpočtu Mesta Trnavy,“ informuje mesto Trnava.

Neoddeliteľnou súčasťou žiadosti je rozpočet projektu. V ňom je potrebné uviesť celkové náklady, ktoré súvisia s realizáciou projektu. Musí byť spracovaný po položkách a mal by obsahovať výšku požadovanej dotácie a zdroje financovania.

Prečítajte si tiež

Žiadateľov preveria

„V rozpočte musí byť preukázané zabezpečenie minimálne 20% spoluúčasti žiadateľa na celkových finančných nákladoch na projekt. Každý žiadateľ je oprávnený predložiť na jeden rok maximálne dve žiadosti o dotáciu bez ohľadu na oblasti dotácií. Mesto Trnava poskytuje dotácie v oblasti športových aktivít, aktivít mládeže, výchovy a vzdelávania, záujmovej umeleckej činnosti a kultúrnych aktivít, v oblasti sociálnej, zdravia a drogovej prevencie, ekológie a životného prostredia a adaptácie na zmeny klímy. Bližšie podmienky poskytnutia v jednotlivých oblastiach sú uvedené v čl. 4 – 11 VZN č. 540,“ povedala pre web mesta Katarína Haršányiová z odboru školstva, mládeže a športu.

Ako informovalo vedenie mesta, oprávneným žiadateľom o dotáciu je právnická osoba alebo fyzická osoba – podnikateľ, ktorá má sídlo alebo trvalý pobyt v Trnave či vykonáva činnosť v Trnave.

„Každý žiadateľ bude preverený, či nemá nedoplatky voči mestu a jeho organizáciám (STEFE Trnava, s.r.o, Správa majetku mesta Trnava, p.o., Mestské služby mesta Trnava, p.o., Zaži v Trnave, p.o., Stredisko sociálnej starostlivosti, p.o.). V prípade zistenia nedoplatkov, žiadateľovi nemôže byť poskytnutá dotácia do termínu ich vyrovnania," dodáva radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM