han Futbal

Trnavčania odvrátili potupu a idú ďalej: S maltským trpaslíkom sa nečakane nadreli! FOTO

S odretými ušami, ale predsa! Futbalisti Spartaka Trnava zvládli "životne dôležitý" odvetný zápas 1. predkola Európskej konferenčnej ligy s maltským tímom FC Mosta.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania odvrátili potupu a idú ďalej: S maltským trpaslíkom sa nečakane nadreli! FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Po prehre 2:3 na Malte už potvrdili Spartakovci doma úlohu favorita a po triumfe 2:0 postúpili do 2. predkola. Boli však miestami nervy!

Len tak-tak

Dá sa povedať, že o víťazstve a v konečnom dôsledku aj postupe, rozhodli zverenci Michala Gašparíka v prvom polčase. V ňom strelili vytúžené dva góly, čo im v dvojzápasovom zúčtovaní napokon stačilo na postup do ďalšej fázy európskej súťaže.

V ňom si tretí tím uplynulej sezóny Fortuna ligy zmeria sily so Sepsi OSK. Prvý zápas na Štadióne Antona Malatinského je na programe 22. júla, odveta sa uskutoční o týždeň neskôr v Rumunsku.

Všetci postúpili

Slovenský futbal si v európskych súťažiach udržal štvornásobné zastúpenie. V tej istej fáze ako Spartak sa predstavia aj MŠK Žilina proti Apollonu Limassol a FC DAC 1904 Dunajská Streda proti Partizanu Belehrad. Bratislavský Slovan sa prebojoval do 2. predkola Ligy majstrov, v ktorom nastúpi proti Young Boys Bern.

Ďalšie aktuálne témy

FC Spartak Trnava – Mosta FC 2:0 (2:0)

Góly: 16. Twardzik, 34. Yusuf. Rozhodovali: Kajtazovič – Žunič, Gabrovec (všetci Slov.), ŽK: Bukata, Twardzik, Yao – Nsumoh, Ememe, Ekani, 1000 divákov

/prvý zápas 2:3, do 2. predkola postúpil Spartak Trnava/

Spartak Trnava: Takáč – Čurma, Kóša, Twardzik, Mikovič (46. Trajkovski) – Procházka, Bukata (60. Grič), Savvidis – Cabral (74. Iván), Vlasko (88. Yao), Yusuf

FC Mosta: Mafoumbi – Ekani, Farrugia (84. Sciberras), Morisco, Debono (46. Brincat), Failla – Djorič, Riascos (84. Romeu), Ememe – Mifsud (65. Donkin), Nsu­moh

Priebeh duelu

Prvú veľkú šancu mal v 12. minúte Procházka. Po prihrávke do šestnástky mu palebnú pozíciu nachystal Bukata, stredopoliar „andelov“ však prestrelil bránku. Krátko nato vynikol po Cabralovom zakončení brankár hostí Mafoumbi. V 16. minúte napriahol zhruba z 25 metrov Twardzik, jeho rana pred bránkou skočila, na čo brankár hostí nezareagoval správne a lopta skončila v sieti – 1:0. Spartakovci pokračovali v tlaku, veľkú šancu nepremenil Vlasko, po rohu namieril tesne vedľa z voleja Kóša, o čosi neskôr z uhla netrafil cieľ Yusuf.

V 21. minúte sa pripomenuli aj hráči Mosty. Na šestnástke sa dostal k strele Ememe a vypálil len tesne nad. Na opačnej strane po polhodine hry opečiatkoval z priameho kopu Procházka žrď. V 34. minúte už domáci viedli dvojgólovým rozdielom. Na pravej strane sa presadil Cabral, poslal prudkú prihrávku na zadnú žrď, kde sa od strážcu odpútal Yusuf a zvýšil na 2:0.

Druhý polčas

Úvodnú šancu druhého dejstva mal Yusuf, zvnútra šestnástky však trafil iba do priestoru, kde bol pripravený Mafoumbi. Mosta mohla skorigovať po centri Ekaniho na zadnú žrď, striedajúci Brincat hlavou nezvládol koncovku a zblízka trafil mimo. Hra sa potom vyrovnala, hostia zacítili šancu niečo so zápasom urobiť.

Až v 70. minúte opäť preveril Mafoumbiho pokusom z diaľky Twardzik. Veľkú príležitosť mala Mosta v 78. minúte. Po odrazenej lopte sa do šance dostal Brincat, lenže maltský hráč v koncovke neuspel. Postupovú istotu mohol Trnave zabezpečiť Yusuf, po individuálnom úniku nenamieril presne. V závere domáci ustáli tlak Mosty aj vďaka dobrému zákroku Takáča, ktorý nepustil do siete Sciberrasovu strelu spoza pokutového územia.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Spartak Trnava postúpil
8
Galéria
Zdroj: trnava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM