Správy

Trnavčania, poznáte niekoho, kto si zaslúži ocenenie? Svoje návrhy pošlite mestu!

Obyvatelia Trnavy môžu ešte niekoľko týždňov podávať návrhy na udelenie ocenenia mesta.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania, poznáte niekoho, kto si zaslúži ocenenie? Svoje návrhy pošlite mestu!
Zdroj: Dnes24.sk

„Do konca tohto kalendárneho roka môžu občania opäť podávať svoje návrhy na osobnosti alebo kolektívy, ktoré podľa ich názoru spĺňajú podmienky na udelenie ocenení mesta Trnavy,“ informuje mesto Trnava.

Rôzne ocenenia

Mesto udeľuje niekoľko druhov ocenení. Nájdeme medzi nimi napríklad Čestné občianstvo mesta Trnavy. To sa podľa radnice udeľuje „osobám, ktoré sa zvlášť významným spôsobom zaslúžili o mesto Trnava a jeho obyvateľov, o priateľstvo medzi národmi a partnerskými mestami, alebo ktoré obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými výkonmi. Čestné občianstvo mesta Trnava možno v odôvodnených prípadoch udeliť in memoriam.“

Cena mesta Trnavy môže byť udelená aj za vynikajúce tvorivé výkony a významné umelecké úspechy. Táto cena môže byť udelená jednotlivcom a aj kolektívom.

Prečítajte si tiež

Nezmeškajte termín

„Uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta Trnavy za významnú činnosť osôb, ktoré sa zaslúžili o rozvoj mesta a mimoriadne výkony v oblasti kultúry, športu, vedy, techniky, podnikania a podobne. Cenu možno udeliť jednotlivcom i kolektívom,“ informuje o ďalšej cene radnica.

Poslednou kategóriou sú pamätné busty, tabule alebo pomníky. „Návrhy na udelenie ocenení je potrebné doručiť do 31. decembra na adresu: Mgr. Viera Hrdinová, Kancelária primátora – referát protokolu, Hlavná 1, 917 71 Trnava,“ dodáva mesto Trnava.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM