Monika Hanigovská Komunálne voľby

Trnavčania rozhodli, že zmenu NECHCÚ: Mesto povedie opäť Peter Bročka

Víťazstvo obhájil Peter Bročka! Staronový primátor bude pokračovať vo svojej funkcii.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania rozhodli, že zmenu NECHCÚ: Mesto povedie opäť Peter Bročka
16
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Na Slovensku sa po prvýkrát uskutočnili súčasne Komunálne voľby a voľby do VÚC. Voliči si zvolili starostov a primátorov obcí a miest a poslancov obecných a mestských zastupiteľstiev.

O post primátora Trnavy sa uchádzali piati kandidáti – Peter Bročka, Branislav Baroš, Matej Lančarič, Marián Galbavý a Zdenko Rosina. No zvíťaziť mohol len jeden. Kto povedie mesto v ďalšom období?

Primátorom Trnavy bude naďalej Peter Bročka. V sobotňajších voľbách získal 44,70 % hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

Podozrivé správy

Voľby boli pokojné až na podozrivé sms správy. Polícia v Trnave preveruje prípad zasielania podozrivých SMS správ na mobilné telefóny niekoľkých predsedov volebných komisií. Ako uviedla trnavská krajská policajná hovorkyňa Zlatica Antalová, neznámy odosielateľ ich mal navádzať, aby pri sčítaní hlasov používali červené pero.

„To sa však nesmie,“ uviedla. Policajti začali vec ihneď preverovať aj v spolupráci s kolegami z kriminálnej polície. Prípadom sa naďalej zaoberajú.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM