Monika Hanigovská Rôzne

Trnavčania si vyhrnú rukávy: Upracú TÚTO čiernu skládku. Pridať sa môžete tiež!

Dobrovoľníci sa chystajú upratať čiernu skládku. Môžete sa pridať, potešia sa každej ruke navyše!

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania si vyhrnú rukávy: Upracú TÚTO čiernu skládku. Pridať sa môžete tiež!
Zdroj: Lepšia Trnava

Trnavčania sa rozhodli, že urobia niečo pre svoju prírodu. Vyčistia čiernu skládku, ktorá sa rozprestiera v oblasti Kamenného mlyna. Rukávy si vyhrnú dobrovoľníci z občianskeho združenia Lepšia Trnava.

Akciu podporilo mesto, niekoľko lokálnych firiem a jednotlivcov. Tí sa zase postarajú o to, aby domáci pri dobrom jedle nazbierali opäť silu.

Sviatok práce oslávia prácou

Upratovanie odštartuje 1. mája o 10.00 hodine, pričom akcia bude ukončená približne o 13.00 hodine. Stretnutie je naplánované pri ohnisku (v lokalite ako sú altánky) v Kamennom mlyne.

A ako informujú organizátori, vítané sú každé ruky navyše.

Trnavčania takto upratovali pred rokom. Na akciu sa však aj teraz dobre pripravili a mysleli na všetko. „Aj takto pred rokom sme zbierali odpad. Upratovalo sa počas Dňa Zeme, no vyčistili sme vtedy inú lokalitu. Aj teraz sa chceme odvďačiť prírode,“ informuje pre Trnava24 jeden z dobrovoľníkov čistenia Ladislav Beňo. Trnavčania budú čistiť v malých skupinách.

Aktuálne a zaujímavé správy z nášho mesta:

Netreba nič priniesť

Dobrovoľníci si nemusia priniesť nič. Stačí prísť s chuťou niečo urobiť pre životné prostredie a prírodu. „Mesto Trnava vybavilo kontajner, od sponzorov máme pracovné sakle na odpad, pracovné rukavice, vlhčené utierky a od gastro prevádzok zase občerstvenie,“ vyratúva nám dobrovoľník.

Trnavčania sa po práci môžu posilniť pečeným kolienkom, rebierkami a šalátom. „Jedna z dobrovoľníčok uvarí kotlíkový guláš.“ Postarané bude aj o pitný režim.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Udalosti, ktoré hýbu Slovenskom

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM