BTW Správy Samospráva

Trnavská autobusová stanica si vymení miesto s vedľajším parkoviskom

Mesto Trnava plánuje vzájomne premiestniť autobusovú stanicu a parkovisko pred susediacou železničnou stanicou.

Ilustračný obrázok k článku Trnavská autobusová stanica si vymení miesto s vedľajším parkoviskom
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Mestu v prvom rade ide o zvýšenie počtu parkovacích miest, ktorých je dlhodobo v lokalite nedostatok. Priblížením autobusovej stanice k železničnej by sa zároveň zvýšilo pohodlie cestujúcich. Radnica na štúdiu k projektu vyčlení 6000 eur.

Autobusová a železničná stanica sú od seba vzdialené niekoľko desiatok metrov, čo pri prestupovaní z jednej dopravy do druhej vyžaduje dlhší presun. To cestujúcim spôsobuje neraz problémy a časové straty. Podľa Petra Purdeša, vedúceho úseku urbanisticko-architektonickej koncepcie na mestskom úrade, by zamýšľaná štúdia preukázala opodstatnenosť projektu.

Po presune parkovania na miesto súčasnej autobusovej stanice by sa počet parkovacích miest podľa Purdešovho vyjadrenia podstatne zvýšil. „Uvažujeme aj nad tým, že pre cestujúcich by sme na presťahovanej autobusovej stanici otvorili nový príchod priamo z lávky vedúcej teraz na železničnú stanicu. A tiež otvorili jeden ďalší výjazd pre autobusy smerom k Dohnányho ulici, aby sa vyhli frekventovanej križovatke,“ uviedol Purdeš.

Vzájomná výmena funkcií by sa uskutočnila v niekoľkých fázach. Na začiatku by išlo podľa Purdeša o „premaľovanie“ parkoviska na zastávky a následne o vybudovanie autobusovej stanice s potrebným vybavením. Cestujúci by mohli zároveň intenzívnejšie využívať zázemie so službami na železničnej stanici.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM