BTW Správy Samospráva

Trnavská radnica nemá dôkaz o doručení Výmery daní, ktoré vhadzovali do schránok

Výmery miestnych daní tentoraz radnica vhadzovala Trnavčanom do schránok, neposielala ich doporučene.

Ilustračný obrázok k článku Trnavská radnica nemá dôkaz o doručení Výmery daní, ktoré vhadzovali do schránok
Zdroj: TASR

Mesto tak nemá dôkaz, že sa obálky dostali do rúk adresátom. Preto nemá záruku, že adresáti vyrúbené dane aj zaplatia. Radnica tvrdí, že tak konala v čase opatrení proti šíreniu COVID-19 a že prípadným dlžníkom pošle nové rozhodnutia.

Počas predchádzajúcich rokov ich posielalo mesto doporučene. „Rozhodnutia o vyrubení miestnych daní sme vhadzovali do poštových schránok daňovníkom, ktorí nemajú zriadenú elektronickú schránku na doručovanie,“ uviedla hovorkyňa mesta Veronika Majtánová. Dôvodom bola ochrana obyvateľov, pričom toto rozhodnutie ovplyvnila aj skutočnosť, že Slovenská pošta pristúpila k čiastočnému obmedzeniu poskytovaných služieb a zaviedla nové pravidlá pri vstupe do poštových prevádzok.

Ako doplnila hovorkyňa, mesto Trnava v rozhodnutiach umožnilo občanom uhrádzať daň v šiestich splátkach, pokiaľ je vyrubená daň vyššia než 18 eur. „Za daňový nedoplatok sa nepovažuje dlžná suma dane, ktorej lehota splatnosti uplynie počas obdobia pandémie a ktorú daňový subjekt zaplatí alebo odvedie do konca kalendárneho mesiaca nasledujúceho po skončení sa obdobia pandémie,“ uviedla Majtánová.

Dôsledky pre obyvateľov

Mesto preverí úhrady daňovníkov. Keď zistí, že ste daň nezaplatili, jednoducho vyhotoví nové rozhodnutie o vyrubení dane. Tentokrát vám ho zašle doporučene do vlastných rúk s novou lehotou splatnosti.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM