Júlia Vargová Kultúra

Trnavská univerzita s nezvyčajným podujatím: Pozýva na noc v knižnici

Trnavská univerzita pozýva v rámci Týždňa slovenských knižníc popri študentoch aj širokú verejnosť. Pozrieť si budú môcť zaujímavé filmy či vypočuť informácie o Čiernych dierach.

Ilustračný obrázok k článku Trnavská univerzita s nezvyčajným podujatím: Pozýva na noc v knižnici
Zdroj: TASR

Noc v knižnici sa uskutoční v stredu 6. marca a vo štvrtok 7. marca. Oba večery sa začínajú o 18. hodine.

Podľa slov riaditeľky knižnice Zuzany Martinkovičovej sa filmová streda uskutoční v spolupráci s univerzitným filmovým klubom. „Študenti dostali na výber 16 filmov, o všetkom rozhodne hlasovanie na sociálnej sieti,“ povedala. Vo štvrtok príde na TU Miroslav Beňák zo združenia Čierne diery, ktoré mapuje zabudnuté technické pamiatky na Slovensku.

„Beňuš je doktorand odboru priestorového plánovania na Ústave manažmentu Slovenskej technickej univerzity, kde sa téme adaptability tohto druhu dedičstva venuje. So združením mapujú, a hlavne prezentujú priemyselné dedičstvo a jeho hodnoty na Slovensku. Kniha, ktorú vydali a je cestou po zabudnutých miestach, sa vypredala v rekordnom čase,“ uviedla Martinkovičová. V Trnave v lete pripravil cykloprehliadky a prednášky na danú tému.

Univerzitná knižnica popri tom počas celého týždňa umožňuje bezplatnú registráciu novým záujemcom, odpúšťa pokuty zábudlivcom a ponúka vo svojej študovni aj výstavu Petra Blaha Kniha inak.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM