Správy

Trnavská župa chce "nakopnúť" cestovný ruch: Na jeho rozvoj má státisíce eur

V roku 2021 chce Trnavský kraj investovať do rozvoja cestovného ruchu pekný balík peňazí. Zlepšiť by sa mala turistická aj cyklistická infraštruktúra.

Ilustračný obrázok k článku Trnavská župa chce "nakopnúť" cestovný ruch: Na jeho rozvoj má státisíce eur
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR), ktorej zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj (TTSK), plánuje v roku 2021 výdavky do propagácie cestovného ruchu v regióne vo výške 660 000 eur. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.

Prostriedky tradične určené na propagáciu kraja na veľtrhoch cestovného ruchu budú presmerované do rozvoja turistickej infraštruktúry.

Bude sa zlepšovať

„Napriek pandémii očakávame, že impulz pre cestovný ruch v kraji prinesie plnohodnotná činnosť krajskej organizácie cestovného ruchu. V budúcom roku sa zameriame najmä na zlepšovanie turistickej a cyklistickej infraštruktúry, na čo sme vyčlenili 160 000 eur. Na atraktívne lokality upozorníme vodičov prostredníctvom hnedých tabúľ pri cestách I. a II. triedy. Zameriame sa aj na intenzívnejšie sieťovanie turistických informačných kancelárií,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Hlavnými zdrojmi príjmu organizácie sú členské príspevky od TTSK a troch oblastných organizácií cestovného ruchu (OOCR) – OOCR Rezort Piešťany, OOCR Trnava Tourism a OOCR Žitný Ostrov. Prvýkrát je súčasťou rozpočtu aj dotácia od Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Plány do budúcna

„Na budúci rok pripravíme koncepciu rozvoja destinácie nášho kraja do roku 2026. Časť aktivít a propagácie zrealizujeme v online priestore. Premiérovo podporíme aj miestny kultúrny a kreatívny priemysel. Čoskoro napríklad vyhlásime súťaž na vytvorenie návrhov risografík,“ doplnil predseda KOCR Pavol Kalman.

V tomto roku KOCR pripravila marketingové kampane Dovolenka v Trnavskom kraji, Cestovateľské kino (ne)poznaný kraj alebo Spoznaj svojho vinára. Boli tvorené informáciami o kraji, propagáciou atraktivít, tipmi na výlety alebo súťažami. V rámci podpory jeho systematického rozvoja KOCR vytvára balíčky sieťujúce jednotlivé regióny Trnavského kraja.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM