Monika Hanigovská Kultúra

Trnavské divadlo s novinkami: Prvý ročník diváckej ankety Čierny orol sa hlási k tradícii

Divadlo Jána Palárika uvedie prvý ročník diváckej ankety Čierny orol. Podujatie je obmenenou tvárou nultého ročníka ankety PORTTÁL. Diváci môžu zahlasovať v štyroch kategóriách.

Zdroj: Dnes24.sk

Divadlo Jána Palárika ohlasuje prvý ročník diváckej ankety s názvom Čierny orol, ktorá je obmenenou tvárou minuloročného nultého ročníka ankety s názvom PORTTÁL. Viac o novinkách nás informovalo samotné vedenie trnavského divadla.

Prostredníctvom vynovenej ankety môžu dať diváci najavo svoje sympatie a podeliť sa s trnavským divadlom o to, čo bolo pre nich nezabudnuteľným zážitkom.

Chcú poznať názor svojich divákov

„Našim cieľom je najmä nadviazať užší kontakt s publikom. Chceme našim divákom aj prostredníctvom ankety ukázať, že ich názor nás zaujíma a je pre nás veľmi dôležitý. Divadlo tvoríme predsa pre nich a bez nich by naša práca nemala zmysel. Keď sme minulý rok spustili skúšobný nultý ročník ankety Porttál, prekvapilo nás, s akými pozitívnymi reakciami sa tento nápad stretol. Teraz sme anketu inovovali a vylepšili. Veríme, že sa dočkáme ešte lepšej odozvy,“ informovala dramaturgička Lucia Mihálová.

Veľké zmeny a návrat k tradíciám

Divácku anketu vyhlásilo divadlo prvý raz minulý rok, tzv. nultý ročník ankety PORTTÁL umožňoval hlasovať za inscenácie a herecké výkony, ktoré vznikli v uplynulej divadelnej sezóne. „Tentoraz predstavíme novú, obmenenú tvár ankety. Prvou zmenou je zmena názvu ocenenia na Čierny orol. Divadlo sa týmto hlási k svojim koreňom a tradícii. Terajšia budova divadla totiž vznikla prestavbou hostinca, ktorý sa volal práve Čierny orol,“ prezrádza divadlo v správe.

Ďalšou zmenou sú jednotlivé kategórie ankety. „Ocenenia sa neodovzdávajú za divadelnú sezónu, ale za kalendárny rok. Diváci môžu hlasovať v štyroch kategóriách. Kategória Divadelný zážitok zahŕňa všetky divadelné inscenácie, ktoré mali možnosť diváci vidieť počas roka 2018. Ďalej diváci môžu hlasovať za výnimočný herecký výkon a to v dvoch kategóriách – mužský a ženský. Novou kategóriou je Divadelné podujatie roka, v ktorej môžu diváci hlasovať za podujatia ako Deň otvorených dverí, Noc divadiel, Divadelný Silvester a pod. Okrem týchto štyroch diváckych ocenení sú do ankety zaradené aj špeciálne ocenenia, ktoré udeľujú vybrané poroty. Študentskú cenu udelí porota zostavená zo študentov vysokých a stredných škôl v Trnave. Cenu médií udelia novinári a reportéri z oblastných novín, časopisov a televízie. Cenu župana udeľuje župan TTSK Jozef Viskupič za výnimočný počin. Cena sa môže udeľovať aj in memoriam,“ informuje trnavské divadlo.

„Vizuálna podoba samotnej ceny bude jedinečným umeleckým dielom, ktorého autorkou bude Anna Mihoková,“ dopĺňa riaditeľka divadla, Zuzana Šajgalíková.

Anna Mihoková je absolventkou Vysokej školy výtvarných umení a DJP sa môže popýšiť tým, že pracuje v jeho umelecko-dekoračných dielňach. Ako informovalo ďalej Divadlo Jána Palárika v Trnave, návrh ceny predstavia už čoskoro.

Hlasovanie cez lístky aj dotazník

Divadlo spustilo hlasovanie prostredníctvom ankety od 16. januára. Diváci môžu hlasovať prostredníctvom hlasovacích lístkov, ktoré nájdu vo foyer divadla pred predstavením alebo kedykoľvek v pokladni a aj cez online dotazník. Hlasovanie trvá do 15. marca. Každý hlasujúci bude zaradený do žrebovania o skvelé divadelné ceny. Vyhlásenie výsledkov ankety a výhercov žrebovania sa uskutoční počas slávnostného galaprogramu 23. marca, pri príležitosti Svetového dňa divadla.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto:archívne

OBRAZOM: Pozrite si novú fasádu trnavského divadla zblízka
12
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM