Júlia Vargová Kultúra

Trnavské divadlo sa chce priblížiť divákom: Začalo vydávať vlastný magazín

Divadlo Jána Palárika začína vydávať vlastný magazín. Mal by vychádzať štvrťročne, kopírovať ročné obdobia.

Ilustračný obrázok k článku Trnavské divadlo sa chce priblížiť divákom: Začalo vydávať vlastný magazín
8
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa marketingovej riaditeľky Lucie Turaňovej, chce divadlo príťažlivo, ale zároveň obsahovo nasýtene, informovať čo najširšiu verejnosť o svojich novinkách. Taktiež predstavovať umelcov, hercov, autorov, režisérov, výtvarníkov, ale aj ľudí pracujúcich v administratíve divadla. Vydáva preto nová magazín, ktorý prinesie hlbšie informácie o inscenáciách a ďalších udalostiach v divadle a poskytne aj náhľad do kuchyne a zákulisia.

„Magazín nesie meno Divadlo, pretože chceme byť pre našich divákov definíciou tohto slova a zároveň im chceme ukázať živý organizmus, akým je naše divadlo, činorodý a kreatívny proces, ktorý sa skrýva za výsledkom, ktorý vidia na našom javisku,“ prezradila názov časopisu jeho šéfredaktorka a riaditeľka divadla Zuzana Šajgalíková.

Magazín bude dostupný zadarmo v pokladni divadla, v čoskoro otvorenej divadelnej kaviarni, v reštauráciách či kaviarňach po celej Trnave, ale aj v knižniciach po celom kraji.

„Prvé číslo prinesie rozhovor s obľúbeným hercom Petrom Trníkom, predstavíme mladú talentovanú kolegyňu Ingridu Baginovú, umelecký šéf Juraj Bielik odhalí, čo nás čaká v najbližších mesiacoch. Priblížime divákom ako vznikajú kostýmy i to, ako sa rekonštruovala naša hlavná fasáda. A mnoho iných zaujímavých článkov doplnených krásnymi fotografiami“, naznačila obsah jarného čísla marketingová riaditeľka Lucia Turňová.

Časopis bude predstavený na slávnostnom galavečeri odovzdávania cien Čierny orol v sobotu 23. marca. Ako ďalej informuje divadlo, magazín vychádza v náklade 1500 ks s 80 plnofarebnými stranami. Spoločne ho pripravilo oddelenie marketingu a dramaturgie s členmi umeleckého súboru. O grafickú stránku sa postaralo trnavské Cube studio pod vedením Jána Baláža. „Zamerali sme sa na vizuálnu a štýlovú čistotu s mierne konzervatívnym prístupom k zalomeniu layoutu s ohľadom na cieľovú skupinu divadla,“ hovorí Baláž.

Foto: ilustračné

Divadlo Jána Palárika
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM