Správy

Trnavské kino Hviezda v modernom šate: Takto by mohlo vyzerať, VIZUALIZÁCIE

Dvojkolová architektonická súťaž má víťaza. Odborná porota vyberala zo štrnástich finalistov.

Ilustračný obrázok k článku Trnavské kino Hviezda v modernom šate: Takto by mohlo vyzerať, VIZUALIZÁCIE
8
Galéria

Trnavská radnica už má víťazný návrh na obnovu mestského kina Hviezda, ktorou sa zmení na multifunkčný spoločensko-kultúrny priestor.

Odborná porota vybrala spomedzi prihlásených návrhov vo verejnej architektonickej súťaži prácu ateliéru A – Design, s. r. o., informoval o tom primátor Trnavy Peter Bročka na sociálnej sieti.

Prečítajte si tiež

Štrnásť návrhov

Posudzovanie odbornej poroty pod gesciou Slovenskej komory architektov bolo dvojkolové, prihlásených bolo spolu 14 návrhov.

Víťazný, ktorý dostal pracovný názov Kompaktný dom, nadväzuje na súčasný horizontálny charakter kina a chápe širšie vzťahy v meste.

„Veľkorysým rozšírením lodžie umožňuje prepojenie medzi sálou, foyerom a ulicou. Aktívne využíva obvod budúceho kultúrneho centra pre ateliéry, kaviarne, a tým sa centrum otvára aj do bočných ulíc,“ napísal primátor.

Väčšia kapacita

Súčasne ponúka zväčšenie koncertnej sály na požadovanú kapacitu 500 sediacich a 800 stojacich divákov, prináša vysokú mieru variability, viacsmerovú orientáciu a dostatočne izolovaný backstage.

Pracuje aj s možnosťou poréznosti a prepúšťania denného svetla do sály. Verejnú architektonickú súťaž mesto vyhlásilo koncom roka 2021.

Mohlo by vás zaujímať

Autormi víťazného návrhu sú Michal Romanec, Patrik Kuva, Bohdan Hollý, Tomáš Pohanič, Adela Tichá, Jozef Sefčík a Michal Buranovský.

Kultúrne centrum

Kino Hviezda slúži Trnavčanom už niekoľko desaťročí, je po obnove plne digitalizované. Vedenie mesta ho identifikovalo ako vhodný priestor na realizáciu zámeru nového kultúrneho centra, ktorý pod gesciou radnice v Trnave absentuje.

Avšak v podobe s pevným hľadiskom a s chýbajúcim javiskovým priestorom a zázemím je jeho prevádzka, ako uvádzala radnica v zadaní, nerentabilná a konkurencienes­chopná.

Predmetom súťaže bolo aj vysporiadanie sa s bohatým kultúrno-spoločenským priestorovým kontextom na úrovni urbanizmu.

Vizualizácie víťazného návrhu si pozrite v priloženej galérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Víťazný návrh kina Hviezda
8
Galéria

KINO HVIEZDA MÁ VÍŤAZNÉ RIEŠENIE 👌 Stal sa ním návrh s číslom 49194 . Odborná porota ho vybrala v dvojkolovej...

Posted by Peter Bročka on Tuesday, May 24, 2022
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM